Autonieuws

Hyundai evolueert designtaal met i-oniq concept

Het Fluidic Sculpture Design van Hyundai begint aan een nieuw hoofdstuk. Met de i-oniq concept laat Hyundai in Genève zien hoe zich dat concreet zal vertalen in de toekomst.

/// UPDATE 6 maart 2012: Volledige gallery met foto´s toegevoegd.

De vormgeving is duidelijker strakker geworden. Veel minder extreme vormen geven deze gladdere carrosserie volgens Hyundai een groter gevoel van kwaliteit. Wij kunnen het zonder meer beamen, maar opvallend is het wel. Hyundai heeft nog maar kort geleden de toon gezet met haar Fluidic Sculpture Design en evolueert dat nu alweer.

Lounge
De i-oniq is een vierzits hatchback met een lengte van 4,40 meter. Daarmee komt het model qua afmetingen overeen met de i30. Een ruimtelijke en loungeachtige sfeer moet volgens de Koreaanse ontwerpers het interieurbeeld bepalen.

Range extender
Niet alleen qua design kijkt Hyundai met de i-oniq naar de toekomst, ook de aandrijflijn is vooruitstrevend. Een 1.0 liter driecilinder benzinemotor is via een generator verbonden aan een door een lithium-ion-accu gevoede elektromotor die 80 kW (109 pk) vermogen levert. De i-oniq heeft bij puur elektrische aandrijving een actieradius van 120 kilometer, die met behulp van de range extender kan worden vergroot tot 700 kilometer. Tijdens dit proces bedraagt de CO2-uitstoot slechts 45 g/km. Ook Hyundai lijkt hiermee de mogelijkheden op dit gebied af te tasten en wil sowieso aan de wereld laten zien er mee bezig te zijn. 

Gerelateerde artikelen

Luxedochter Hyundai presenteert waterstof-SUV

Autonieuws
> Artikel lezen

's Werelds grootste autofabriek bouwt 1 auto per 16 seconden

Autonieuws
's Werelds grootste autofabriek bouwt 1 auto per 16 seconden
> Artikel lezen

Waterstof weer dichterbij: Hyundai FE Fuel Cell Concept

Autonieuws
Waterstof weer dichterbij: Hyundai FE Fuel Cell Concept
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.