Autonieuws

Spannende Holden Torana TT36 concept

Holden presenteerde tijdens de Australian International Motor Show een conceptcar genaamd Torana TT36. De Holden Torana TT36 is een hypermoderne vierzits mid-sized hatch met een 3.6 liter V6 (381 pk) in het vooronder.

Holden is onderdeel van GM en heeft veel verwantschap met Opel modellen zoals ook Vauxhall dat in Engeland heeft. De Torana TT36 refereert naar de Torana A9X, een sportauto uit het verleden van Holden. De Torana TT36 is een conceptcar die het productiestadium nooit zal halen. Holden laat echter weten dat de auto niet is voorzien van techniek die alleen toekomstmuziek is, vele onderdelen zullen we in productiemodellen terug gaan zien. De Torana TT36 is dan ook een auto om de mening van het publiek te peilen en bovendien is het een concept dat op dit moment niet in een auto van GM is terug te vinden.

432 Nm bij 1.600 tpm!
De Holden Torana TT36 wordt aangedreven op de achterwielen. De 3.6 liter twin turbo benzinemotor bevindt zich nog in een conceptfase. De V6 levert een vermogen van 381 pk en moet daarmee prestaties van een sportauto kunnen leveren. Het koppel van 480 Nm(!) is al voor 90% beschikbaar bij 1.600 tpm en dat is redelijk uniek voor een benzinemotor. De 3.6 liter V6 is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Ruim en hypermodern interieur
Holden typeert de auto zelf als mid-sized hatch en vandaar ook de grote achterklep. In het interieur is plaats voor vier personen die allen beschikken over een eigen stoel. Het interieur is zeer modern vormgegeven en wordt overheerst door witte materialen. Het gehele dashboard, de deur- en hemelbekleding en de leren stoelen zijn in wit uitgevoerd. Contrasterend zijn de zwarte materialen en de paars/roze verlichting die overal in terugkomt. Het intstrumentarium is hypermodern en ook paars verlicht. Het dak bestaat voor een groot deel uit glas waaromheen een paarse verlichting is gemonteerd welke begint te branden zodra het portier wordt geopend.

Infotainment
Ook wat technologie betreft is het interieur modern. Niet alleen het instrumentenpaneel wordt gekenmerkt door digitale tellers maar er is ook een compleet infotainment systeem gemonteerd. In de Torana TT36 heb je onder andere de beschikking over een telefoon, CD/DVD-speler, navigatiesysteem, adresboek en diverse bluetooth geschikte voorzieningen.

Dik en stoer exterieur
Het exterieur doet aan de voorkant in eerste instantie denken aan een Opel Vectra GTS. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt dat Holden in Australie rijdt met de Holden Astra, Vectra en Zafira. Als dochter van GM heeft Holen bovendien de beschikking over diverse onderdelen uit de GM-stal en daarmee dus ook van Opel. Het exterieur ziet er lekker dik uit dankzij de voorbumper met dikke luchtinlaten, 20 inch lichtmetalen velgen, opgeklopte wielkasten en dikke uitlaatpijpen aan de achterzijde. De bijzondere exterieurkleur geeft een mooi contrast met het interieur.

Australian International Motor Show
Holden presenteerde deze conceptcar tijdens de Australian International Motor Show. Als er ooit een vervolg op deze concept zal komen zal de auto naar alle waarschijnlijkheid alleen voor de Australische markt beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu

Autonieuws
Technologie zelfrijdende auto's en invloed op verkeer en milieu
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Klassieke flitspaal blijft melkkoe voor CJIB

Autonieuws
Klassieke flitspaal blijft melkoe voor CJIB
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.