Autonieuws

Primeurs in productplanning van MINI

Tot grote spijt van MINI zelf is hun modellenagenda tot 2016 op straat komen te liggen. En daarin is geen MINI Rocketman te zien. Een tweede bevestiging op de geruchten dat het topmanagement bij nader inzien toch geen heil ziet in een model onder de MINI.

In tegenstelling tot de Rocketman, ziet MINI wel brood in de productie van de Paceman die we reeds als conceptcar mochten bewonderen. Volgens de gelekte planning komt de MINI Paceman eind 2013 op de markt als driedeurs. In de zomer van 2014 volgt dan een vijfdeursvariant (codenaam F54).

Clubman
Tijd om op adem te komen gunt MINI zichzelf niet, want een jaar na de vijfdeurs Paceman moet de nieuwe generatie van de Clubman klaarstaan. Als we de eerste informatie moeten geloven keert de Clubman niet meer terug in een (asymmetrisch) gedaante, maar krijgt hij een conventioneel koetswerk met vier volwaardige portieren. Wel wordt hij zomaar eventjes 25 centimeter langer.

Tesla Model S 
2015 is tevens het jaar van een MINI die we nog niet kennen. Het gaat om een vijfdeurs model met een lange wielbasis en een relatief lage daklijn. Dit doet een vierdeurs coupé vermoeden, maar dan wel één die in staat is zeven personen te vervoeren. MINI doet er nogal vaag over, maar hebben we hier te maken met een concurrent voor de Tesla Model S? Het model zal in ieder geval z´n bodemplaat delen met een compacte vierdeurs van BMW die deze fabrikant specifiek voor de Chinese markt ontwikkelt.

MINI Sedan
Tot slot 2016 tot waar de kijkdoos van MINI reikt. Daarin wil de fabrikant een sedan lanceren. Voor ons een wat minder belangrijk model, aangezien sedanmodellen niet bijster populair zijn in Nederland. Des te meer in zuidelijk gelegen naties en in opkomende markten in Azië. Voor hen is het MINI dan ook primair om te doen.

Veel vermogen en toch een lage bijtelling? U rijdt de Volvo V40 met 140 kW (190 pk) met maar 14% bijteling.

Gerelateerde artikelen

Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt

Autonieuws
Specificaties en prijzen MINI One en One D bekendgemaakt
> Artikel lezen

De 10 coolste accessoires van MINI, voor je Mini

Lifestyle & design
Voorkom een kleiderboel
> Artikel lezen

MINI Paceman nu ook met 20% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Clubman is grote jongen geworden!

Autonieuws
MINI Clubman Concept
> Artikel lezen

Reageren

comments powered by Disqus

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten