Autonieuws

Nissan e-NV200 is de taxi van de toekomst

Nissan heeft de strijd gewonnen om de nieuwe Yellow Cab te leveren. De NV200 heeft daarmee talloze fabrikanten, waaronder uiteraard veel Amerikaanse, verslagen. Het straatbeeld in New York zal de komende jaren gedomineerd worden door de NV200. Deze elektrisch aangedreven variant vormt daarop een geweldige uitbreiding.

Het is officieel nog een conceptcar, maar de e-NV200 wordt in Japan al volop aan praktijktesten onderworpen. Kijk er dan ook niet vreemd van op als volgend jaar tijdens de NAIAS Detroit deze e-NV200 in zijn definitieve productiegedaante schittert. Extreem veel ontwikkelingstijd zal er immers niet meer nodig zijn. Onderhuids schuilt namelijk grotendeels de techniek van de Leaf.

Schoon
Met de Leaf als basis kan de Nissan e-NV200 rekenen op inmiddels beproefde techniek. De 80 kW (109 pk) en 280 Nm sterke elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion batterij waarmee een theoretische actieradius van 180 km mogelijk is. Het voordeel van de elektrische NV200 is dat deze een veel groter ruimteaanbod kent dan een Leaf en daarmee dan ook uitermate geschikt is als taxi. Dankzij de aandrijflijn is hij bovendien extreem stil en worden er geen schadelijke gassen uitgestoten. Het klinkt als een mooie stap naar een beter leefklimaat in grote steden als New York.

Gerelateerde artikelen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan prijst elektrische, 7-persoons e-NV200

Autonieuws
Nissan NV200
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.