Autonieuws

Ford Fiësta Sedan voor Brazilië

In West-Europa is er weinig markt voor kleine sedans. Dat is ook de reden dat er maar weinig van deze auto´s rondrijden in ons land. Ford presenteerde onlangs in Brazilië een nieuwe versie van de Fiësta, de Fiësta sedan.

Dat de vraag naar kleine sedans in West-Europa niet groot is blijkt ook wel uit het aanbod. Fabrikanten presenteren slechts enkele kleine sedans in ons land. Twee voorbeelden hiervan zijn de Skoda Fabia en Daewoo Kalos die wat verkoopaantallen in sedan-uitvoering geen wonderen zijn. Toch is het aanbod wereldwijd veel groter en is de vraag in Oost-Europa, maar met name in Zuid-Amerika, veel groter. Reden te meer voor fabrikanten om daar wel kleine sedan´s te introduceren. Zo zijn er van bij ons succesvolle modellen ook sedanuitvoeringen. Neem bijvoorbeeld de Renault Clio, de Peugeot 307 en de Volkswagen Polo waar allemaal een sedan-uitvoering van is.
 
Ford Fiësta Sedan is zeer ruim
Zo speelt ook Ford in op de vraag en heeft het merk onlangs de Fiësta Sedan gepresenteerd op de Braziliaanse markt. De auto is compleet ontwikkeld in Brazilië en zal daar ook worden gebouwd. Echt flitsend ziet de Fiësta er als sedan niet uit, maar op de Braziliaanse markt gaat het ook meer om gebruiksgemak en ruimte. Ruim is de Fiësta naar mening van Ford zeker, ze beweren zelfs dat het de ruimste auto in z´n klasse is. De bagageruimte is met een inhoud van 487 liter opgewassen tegen veel grotere sedans.
 
Twee motoren
De Fiësta Sedan is leverbaar met twee benzinemotoren. De lichtste is een 1.0 liter Zetec motor welke tevens leverbaar is met een supercharger. Daarnaast is er een 1.6 liter metende bi-fuel motor leverbaar. Deze levert afhankelijk van de brandstof ongeveer 105 pk.
 
Karige standaarduitrusting
Standaard staat de auto op 14 inch wielen en is de voorwielophanging van het type McPherson. De standaard veiligheidsuitrusting omvat twee airbags en ABS. De uitvoeringen zijn redelijk karig maar daar zal de prijs dan ook naar zijn. Voor wie meer te besteden heeft is de Fiesta Sedan nog uit te rusten met elektrische spiegels, elektrisch te ontgrendelen kofferbak, mistlampen, een radio/CD-speler, lichtmetalen wielen en ga zo maar door.
 
Niet naar ons land
Plannen om de Fiësta Sedan naar West-Europa te halen zijn er niet. Uit ervaring is te zeggen dat die er naar alle waarschijnlijkheid ook niet zullen komen waardoor de Fiësta Sedan een bijzondere verschijning zal zijn, en blijven!

Gerelateerde artikelen

Wat als Ford zou terugkeren naar het DTM

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

En het meest gegooglede automerk in 2017 is...

Autonieuws
En het meest gegooglede automerk in 2017 is...
> Artikel lezen

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Klacht tegen 'uitverkorene' die Ford GT te koop zet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.