Autonieuws

Grijs kenteken blijft gedeeltelijk bestaan

Het kabinet heeft definitief besloten dat het grijs kenteken zal blijven bestaan voor bedrijven. Speciaal voor gehandicapten wordt een uitzondering gemaakt maar particulieren moeten flink gaan betalen.

Hiermee zijn de plannen om het grijs kenteken volledig af te schaffen van de baan. Bedrijven hoeven zich geen zorgen meer te maken en blijven het voordeel op de wegenbelasting behouden. Bovendien hoef je als bedrijf geen BPM te betalen bij de aanschaf van een bedrijfsauto op grijs kenteken. Eerder nog was de overheid van plan het grijs kenteken volledig af te schaffen.
 
Particulieren flink benadeeld
Particulieren die met een grijs kenteken auto rijden, zullen vanaf 1 januari 2005, wel het volledige bedrag aan wegenbelasting moeten gaan betalen. Bovendien zullen zij ook gewoon BPM moeten betalen bij de aanschaf van een grijs kenteken auto. Hierdoor is het voor een particulier financieel niet meer aantrekkelijk om met een grijs kenteken te rijden. Op deze manier wil de overheid het gebruik van een grijs kenteken voor particulieren onaantrekkelijk maken. Toen het grijze kenteken is ingevoerd was het de bedoeling om bedrijven een financieel voordeel te geven. Veel particulieren hebben dit echter ook als een kans gezien maar daar steekt de overheid nu een stokje voor. Het moet de staat jaarlijks maar liefst 300 miljoen euro extra op gaan leveren.
 
Wel meer wegenbelasting
Gehandicapten zullen door de overheid worden uitgezonderd van de regel. Zij zullen gewoon, net als een bedrijf, gebruik mogen blijven maken van het grijs kenteken. Wel zal de overheid jaarlijks tussen de 50 en 100 euro extra aan wegenbelasting gaan heffen op het grijs kenteken (zowel voor bedrijven als voor gehandicapten).

Gerelateerde artikelen

Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie

Autonieuws
Officieel: de Volkswagen I.D. Buzz gaat in productie
> Artikel lezen

Kopen: een Volkswagen T1 voor 165.000 dollar?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw: EVO-tje van Volkswagen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Autonieuws
Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?
> Artikel lezen

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Autonieuws
California XXL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.