Autonieuws

Renault eerste met hybrideloze C-segmenter met 14%

Pronken met andermans veren? Absoluut niet. Ford mag dan eerder hun diesel-Focus met 14% bijtelling hebben voorgesteld, het is Renault dat als eerste een fiscaal gelijke middenklasser zonder hybridetechniek lanceert. De betreffende Megane heeft zelfs al een prijs.

Verantwoordelijk voor de marktprimeur is een verbeterde viercilinder dCi-diesel. Renault voorzag de voluit geheten ENERGY dCi 110 Stop&Start Eco2 van een lagedruk EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie), een regeneratief remsysteem, aangepaste oliepomp en een gewijzigd inlaatsysteem met als resultaat een verbruik van 3,6 l/100 km en een uitstoot ´onder de 95 g/km´. Kortom, dat betekent voor de leaserijder 14% bijtelling indien geregistreerd voor 1 juli 2012 en voor particulieren MRB-vrij rijden tot 2013.

Prijzen
Het vermogen van de milieubeuwste dieselmotor ligt op 110 pk en 260 Nm en de prijzen zijn alsvolgt: € 22.790,- voor de hatchback, € 23.790,- voor de Estate en voor de Coupé bedraagt het starttarief € 23.290,-. Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Expression, Série Limitée Bose en GT-Line en zijn vanaf heden te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Laat maar komen die Renault Mégane RS!

Autonieuws
Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.