Autonieuws

Ook Nissan stort zich op de stedeling

Zestig procent van de wereldbevolking zal in 2030 in stedelijk gebied wonen. Op dit moment is dat 50 procent en dat zorgt al in veel metropolen voor een enorme verkeersdrukte. Veel autofabrikanten, waaronder Nissan, richten zich heel specifiek op deze doelgroep.

Dat Nissan al lange tijd doorheeft dat de mobiliteitsbehoefte in de steden zal veranderen werd al duidelijk toen men in 2005 de Pivo presenteerde. De elektrisch aangedreven auto met zijn draaibare cabine en 90 graden te draaien wielen was zeker toen nog absolute toekomstmuziek, maar lijkt nu dichterbij dan ooit. Onrealistisch zeg je? Nou, wij denken van niet. Hadden we tien jaar geleden immers verwacht nu al volledig elektrische auto´s op de markt te hebben?

Near Future Mobility
De Pivo vertaalde Nissan in 2007 door in de Pivo 2. Groot verschil was er niet, maar nu Nissan de derde generatie Pivo heeft gelanceerd begint deze steeds realistischer te worden. Elektrische aandrijving is, zeker bij Nissan, inmiddels gemeengoed aan het worden en de drukte in de steden wordt groter en groter. Nissan spreekt bij de Pivo 3 dan ook van ´Near Future Mobility´ en dat is vrij vertaald nog voor het einde van dit decennium.

New Mobility Concept
Naast de Pivo 3 onthulde Nissan ook haar variant van de Renault Twizy. Hij heet New Mobility Concept en is verder identiek aan het model zoals die bij ons met Renault-logo´s verkocht wordt. De compacte New Mobility Concept is met zijn 2,32 meter lengte en 1,19 meter breedte uitermate geschikt voor druk stadsverkeer waar ook de parkeergelegenheid alsmaar schaarser wordt. Een mooie testcase voor Nissan om te kijken of de Pivo 3 die behoefte straks nog verder in kan vullen.

Gerelateerde artikelen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Vmotion 2.0 voorbode voor toekomstige Nissans

Autonieuws
> Artikel lezen

Omvangrijke facelift voor Nissan Qashqai

Autonieuws
Omvangrijke facelift voor Nissan Qashqai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.