Autonieuws

Honda EV-STER toont toekomstige roadster

De Honda S2000 van de 21ste eeuw, dat gevoel roept de EV-STER op. Al moeten we het dan natuurlijk wel stellen zonder de hoogtoerige VTEC-benzinemotor in het vooronder. Daar huist namelijk enkel elektronica.

Honda spreekt van de volgende generatie kleine sportauto´s als het de EV-STER wil omschrijven. Tsja, dat de toekomst elektrisch is kunnen we bijna niet anders doen dan geloven. En dat geldt zeker ook voor deze conceptcar. Voorin huist een 58 kW sterke elektromotor gekoppeld aan een 10 kWh lithuim-ion batterij. Hoe snel de sprint naar 100 km/h verloopt weten we niet, maar Honda laat weten dat vanuit stilstand naar 60 km/h in vijf seconden voltooid moet zijn. De topsnelheid ligt op 160 km/h en dat is mede ook gedaan om de actieradius van 160 km enigzins te kunnen behalen.

Carbon
Om gewicht te besparen heeft Honda talloze onderdelen van de EV-STER opgetrokken uit carbon. Daarnaast is er veel kunststof en aluminium gebruikt. Om aan zowel het innovatieve materiaalgebruik als de moderne aandrijflijn gestalte te geven kreeg de EV-STER een moderne uitstraling die vooral in het interieur tot uiting komt. Het cockpitachtige wat we van Honda inmiddels ook op de productiemodellen gewend zijn, heeft in de EV-STER een nieuwe wending gekregen. Pal voor de bestuurder zijn enkel nog schermpjes gemonteerd welke de talloze functies en noodzakelijke informatie tonen.

En?
Directe plannen voor het produceren van een auto als de EV-STER zijn er niet. Honda geeft wel aan nog steeds gecommitteerd te zijn aan het brengen van een dergelijk model. Daar lijkt meer achter te zitten...

Gerelateerde artikelen

Honda Civic Type-R Concept ontketend

Autonieuws
Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Honda Civic

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels
> Artikel lezen

De nieuwe Honda Civic: groter maar lichter

Autonieuws
De nieuwe Honda Civic
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.