Autonieuws

Toyota Fun-Vii: rijdend billboard

Dit is de Toyota Fun-Vii, een maffe concept dat volgens het merk ‘de mens, de auto en de samenleving dichterbij elkaar brengt’. In de toekomst dan.

Gisteren, bij aankomst in Tokio, werden we meteen in een bijzonder en opvallend elektrisch aangedreven prototype gepropt. Alsof Toyota, een van de organisatoren van onze reis naar Tokio, ons wilde voorbereiden op wat komen gaat tijdens de 42ste Tokyo Motor Show. De Fun-Vii Concept kan inderdaad zomaar een verre doorontwikkeling zijn van ons tijdelijke vervoer door de Japanse metropool.

Billboard
De Toyota Fun-Vii (Fun-Vehicle Interactive Internet) is bedoeld als vervoersmiddel in een niet zo veraf staande toekomst, waarin mensen, wagens en de beschaving in zijn geheel met elkaar zijn gekoppeld. Vrij vertaald komt het erop neer dat de Fun-Vii een soort rijdende smartphone is. Net zoals je een app download, kan je de Fun-Vii aanpassen door een nieuw jasje te downloaden; langs de binnen- én de buitenkant. Publiciteitsjongens beginnen nu vast te watertanden, want dergelijke techniek biedt perspectief voor mobiele reclamezuilen.

Socializen
De stroom aan informatie die elke dag op ons wordt losgelaten wordt in de Fun-Vii keurig gekanaliseerd en naadloos geïntegreerd met de andere functies in de wagen. De 3-persoons studie houdt zelf in de gaten of er software-updates zijn en communiceert ook met andere voertuigen en gebouwen in de omgeving om onder meer botsingen te vermijden en te communiceren met in de buurt rijdende vrienden. Of beter nog, om botsingen met die vrienden te vermijden. Want met zo veel infotainment aan boord is over je stuurhelft naar buiten turen wellicht bijzaak.

Gerelateerde artikelen

Toyota doet speels op basis van CH-R

Autonieuws
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?

Autonieuws
Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.