Autonieuws

Nieuwe 911 als Porsche Exclusive

Porsche knalde onlangs door de honderduizend exemplaren en tegen 2020 wil de fabrikant het dubbele aan auto’s per jaar slijten. De exclusiviteit van Porsche is aan het afnemen, zo ook dat van de 911. Wie straks nog een bijzondere, maar authentieke 911 wenst komt uit bij Porsche Exclusive. Voor de 991 bieden ze maatwerk tot in de kleinste details.

Op 3 december arriveert de nieuwe Porsche 911 bij de dealers. Dat zijn er officieel slechts zes, met daarnaast nog drie service centra. Het is ook alleen bij deze exclusief door Porsche AG aangestelde dealerbedrijven waar de 991 straks geheel op maat besteld kan worden. De wensen van de klant worden vervolgens doorgestuurd naar Porsche Exclusive & Tequipment, het personaliseringatelier van het merk. De mogelijkheden daar zijn echt eindeloos, zo bewees het eerder met de gelimiteerde Porsche 911 Sport Classic op basis van de 911 Carrera S van de vorige generatie 997. Voor de nieuwe 911 kan Porsche Exclusive wederom ver gaan.

Kermis
Enkele mogelijke accessoires voor het uniek aankleden van het interieur zijn uit leder opgetrokken ventilatieroosters, het aanbrengen van dashboardaccenten in contrasterende kleuren, al dan niet in combinatie met luxe accentmaterialen (aluminium, carbon, hout, alcantara) en gekleurde gordelriemen. Het Sport Chrono Package besteld, maar de wijzerplaten hiervan gelieve in het rood of geel? Geen probleem, en ook voor een two-tone of zelfs driekleurig meubilair voorzien van geperste emblemen in bijvoorbeeld de sportstoelen draait Porsche Exclusive de hand niet om. Alles is mogelijk. Nou, bijna alles. Klanten die aankomen met een mangenta carrosserie in combinatie met een limoengroen interieur wordt geadviseerd hun heil ergens anders te zoeken; Porsche Exclusive tolereert geen rijdende kermisattracties.

Aerokit Cup of SportDesign
Voor het personaliseren van het exterieur van de 911 is Porsche Exclusive wat beperkter. Graag wil men de oervormen van de sportwagen zoveel mogelijk behouden. Toch iets andere uitstraling dan het gros van de klandizie, kies dan het Aerokit Cup- of het SportDesign-package. In beide gevallen krijgt de 991 dan een aerodynamische voorspoiler en een “ducktail” spoiler achterop. Het eerst genoemde pakket voorziet ook nog in een tweede, vaste achtervleugel. Voor wie de achterzijde van de sportwagen origineel moet blijven, maar aan de voorkant wel wat meer daadkracht mag uitstralen is er enkel de SportDesign-voorspoiler. Indien gewenst spuit Porsche Exclusive de koplampringen zo even mee. Niet gratis uiteraard, maar prijzen heeft Porsche nog niet. De levering van de accessoirelijn start ook pas in het eerste kwartaal van volgend jaar. Voor zowel de Coupé als de Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

Spyshots
Hebbes! De volgende generatie Porsche 911
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.