Autonieuws

Veilige compacte auto: Pininfarina Nido

Hij lijkt wat op een smart fortwo maar is toch nog een stukje groter. De Pininfarina Nido werd onthuld tijdens de Salon van Parijs en laat zien dat een compacte stadsauto ook veilig kan zijn dankzij intelligente aanpassingen.

De Nido is de nieuwste conceptcar van het Italiaanse designhuis Pininfarini. Het bedrijf dat onder andere garant staat voor prachtige ontwerpen zoals de modellen van Ferrari heeft bij de Nido meer naar de praktische kant gekeken dan naar het ontwerp. De Nido ziet eruit als een conceptcar van de smart fortwo maar is groter. Hij is 2,89 m lang, 1,67 m breed en 1,53 m hoog.

Veren vangen de klap op
Die ruimte heeft de Nido ook wel nodig want de auto is voorzien van veren in het interieur. Deze veren vangen bij een aanrijding de klap op (zie ook foto) waardoor het letsel van de inzittenden beperkt kan blijven. Hiermee heeft Pininfarina een oplossing gevonden voor het probleem dat kleine auto´s vaak niet zo veilig zijn doordat ze maar een kleine kreukelzone hebben. De Nido is juist wel veilig dankzij dit intelligente systeem.

Uit delen opgebouwd
Pininfarina´s concept is opgebouwd uit delen. Zo is er een eivormige body waarin ook de motor, versnellingsbak en aandrijving zijn gemonteerd. Het interieur is modern en maakt gebruik van by-wire technologie wat betekent dat er geen normale pedalen en stuur zijn gemonteerd maar dat deze via elektronica kunnen worden bestuurd.

Mogelijk in productie
Productieplannen voor de Nido zijn er zeker. Pininfarina gaat onderzoeken of het mogelijk is om tussen de 100 en 125 stuks per dag te produceren. Is dat mogelijk dan gaat de Nido in productie, anders zal het slechts bij deze concept blijven.

Gerelateerde artikelen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design

Lifestyle & design
Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.