Autonieuws

Mazda onthult Takeri: voorproefje nieuwe 6

De Kodo-designtaal van Mazda ontwikkelt zich in razend tempo. Na de presentatie van een tweetal conceptcars en de Mazda CX-5 is het nu de Takeri die de show gaat stelen.

De Takeri beleeft zijn werelddebuut op de Tokyo Motor Show en laat ons duidelijk zien hoe de Japanners denken over de nieuwe Mazda 6. Zo spannend als de Shinari concept is het uiteraard niet, maar van saaie lijnen valt evenmin te spreken. De Takeri straalt duidelijk Mazda’s Kodo-DNA uit met krachtige lijnen en een bovengemiddeld sportieve uitstraling.

SkyActiv
Onderhuids uiteraard de SkyActiv Technology die dankzij tal van maatregelen en technologische innovaties zorgt voor een zo laag mogelijk gewicht en dito verbruik. De Takeri wordt aangedreven door de nieuwe SkyActiv-D ´High Power´ dieselmotor die als eerste in de CX-5 verkrijgbaar zal zijn. Het dieselblok levert 175 pk en 420 Nm en voldoet al aan de Euro6-normen van 2014.

Tokyo
Meer informatie over de Mazda Takeri zullen we je kunnen geven in aanloop naar de Tokyo Motor Show die eind november zijn deuren zal openen.

Gerelateerde artikelen

Mazda steelt de show met schitterende, vierdeurs Vision Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda SkyActiv-X: geen turbobenzine, wel compressie-ontsteking

Autonieuws
> Artikel lezen

Bekokstooft Mazda een high-performance turbomotor?

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.