Eerste 12-cilinder SUV: VW Touareg W12 Sport

Volkswagen heeft tijdens de Salon van Parijs de eerste productie-SUV met een 12 cilinder onthuld. De Volkswagen Touareg W12 Sport zal in een beperkte oplage worden gebouwd en heeft een zeer exclusieve maar sportieve uitstraling.

De W12 is bekend uit o.a. de Phaeton en levert een vermogen van 450 pk. Het koppel van 600 Nm komt vrij bij 3.250 tpm. De Touareg W12 Sport sprint naar 100 km/h in 5,9 seconden en behaalt een topsnelheid van 250 km/h (begrensd).

Dik
Aan de buitekant is de Touareg W12 Sport duidelijk herkenbaar. De wielkasten zijn verbreed, de voorbumper is aangepast, er zijn zij-skirts en dikkel lichtmetalen wielen gemonteerd en ook twee dubbele uitlaatpijpen aan de achterkant ontbreken niet. Al met al is de Touareg W12 Sport een hele dikke auto om te zien.

Gepolijst aluminium
In het interieur zijn lederen sportstoelen te vinden en is het dashboard afgewerkt met speciaal aluminium wat ook in Bentley´s te vinden is.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Eerste productie-SUV met V12
De Touareg W12 Sport zal in een beperkte oplage worden gebouwd. Wie belang heeft bij deze auto moet dus snel zijn. Volkswagen levert met de Touareg W12 sport de eerste productie-SUV met 12-cilinder ooit. BMW kwam eerder al met een X5 Le Mans V12 maar deze is nooit in productie gegaan.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties