Autonieuws

Seat Mii geeft gevolg aan Arosa

De Arosa, die eind 2004 de markt verliet, heeft een opvolger. Seat presenteert de Mii. Het slechts 3,65 meter lange autootje is, voor wie het nog niet weet, de evenknie van de Volkswagen Up! en de Skoda Citigo en vanaf aankomende lente te koop.

Net als Volkswagen treedt Seat opnieuw toe tot het segment van de supermini’s waarin het ooit enorm succesvol was. Die vergane glorie stamt al weer uit de periode 1997 tot 2004 en heette toen Arosa. De Seat Mii is de opvolger van dat model en verschilt net als vroeger enkel in naam, de snoet en het achtersteven met Volkswagen’s evenknie.

Ruimte
Met de pas geïntroduceerde Up! en de Skoda Citigo zijn we inmiddels wel bekend met de voornaamste specificaties van de Seat Mii. De auto meet is z’n geheel 3,56 meter en is 1,64 meter breed. De Mii heeft een wielbasis van 2,42 meter en biedt plaats aan vier personen. Indien alle zitplaatsen bezet zijn beschikt de auto over 251 liter aan bagageruimte. Met de achterleuningen van de achterbank neergeklapt stijgt dit naar 951 liter.

Motoren
Seat zal twee motoren aanbieden. In eerste instantie zijn dat twee varianten (60 of 70 pk) van de nieuw ontwikkelde 1.0 liter driecilinder benzinemotor. De eerste kan een top halen van 160 km/h, de andere bereikt maximaal 171 km/h. Het gemiddelde verbruik van beide modellen ligt op respectievelijk 4,5 en 4,7 l/100 km. Later volgt er nog een Ecomotive-variant die (hoofdzakelijk) dankzij een start/stopsysteem 4,2 l/100 km verbruikt en een bijbehorende emissiewaarde van 97 g/km bevat. Ook komt er een Mii die tevens kan rijden op aardgas. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 86 g/km is die het de schoonste van het palet. De Seat Mii wordt standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak. Een gerobotiseerde versie, die als automaat fungeert, is optioneel verkrijgbaar. Welke combinatie ook gekozen wordt, zakelijke rijders genieten 14% bijtelling en particulier gebruik wordt vrijgesteld van wegenbelasting.

Standaarduitrusting
De Mii is verkrijgbaar in drie uitrustingniveaus, die elk uitgebreid kunnen worden met twee optiepakketten en een grote variatie aan accessoires waaronder een uitneem- en draagbaar navigatiesysteem. Sowieso beschikt de auto over ABS, een reeks airbags, een instelbare stuurkolom en Isofix-aansluitpunten. De Syle-uitvoering voegt daar onder meer elektrisch bedienbare ramen en centrale vergrendeling aan toe.

Nog dit jaar staat de Seat Mii bij de Spaanse dealers, de rest van Europa moet wachten tot de lente van 2012. Prijzen zullen tegen die tijd ook bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Alleen online te bestellen: Seat @Mii

Autonieuws
Alleen online te bestellen: Seat @Mii
> Artikel lezen

Alle prijzen en uitvoeringen Seat Mii

Autonieuws
Alle prijzen en uitvoeringen Seat Mii
> Artikel lezen

Vanafprijs Seat Mii uiterst scherp: € 7.695,-

Autonieuws
Vanafprijs Seat Mii uiterst scherp: € 7.695,-
> Artikel lezen

Actiemodelletje: Seat Mii Chill Out!

Autonieuws
Actiemodelletje: Seat Mii Chill Out!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.