Autonieuws

PSA VELV kruipt uit zijn ei

PSA (Peugeot en Citroen) heeft tijdens het ADEME innovatie forum in Parijs haar nieuwste gadget onthuld. Het gaat om de VELV, een elektrisch voertuig voor stadsgebruik.

De trend naar een compact, buggyvormig voertuig was tijdens de 64ste editie van de IAA al duidelijk zichtbaar. Zowel Volkswagen, Audi als Opel presenteerden in Frankfurt een compact studiemodel die hint naar een milieuvriendelijke vorm van mobiliteit. PSA volgt met de introductie van de VELV wat staat voor de Franse vertaling van lichtgewicht elektrisch stadsvoertuig. Kortom, de exacte beschrijving van de energiezuinige driewieler.

650 kg
"Driewieler?" horen we je denken. Klopt, zo omschrijft het Franse concern de VELV zelf althans. Wij tellen echter ook gewoon vier wielen. Veel interessanter dan de hoeveelheid wielen is de gebruikte techniek onder de slanke carrosserie. PSA koos namelijk voor een 20 kW sterke elektromotor om de 650 kg zware VELV voort te bewegen. Het resultaat is een topsnelheid van 110 km/h. De actieradius van de Fransoos bedraagt 100 kilometer.

ADEME
Met de driezits VELV reageert het Franse concern op de nieuwe uitdaging die transport in de toekomst kent. Het bedrijf werk samen ADEME, het Franse agentschap van milieu en energie, aan diverse vormen van milieuvriendelijke mobiliteit. De vraag of de VELV productiekansen heeft blijft overigens onbeantwoord.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.