Autonieuws

Trio compleet: Audi RS5 ook in ´t nieuw

Met een vernieuwde A5 en S5 kon je erop wachten dat ook de Audi RS5 in een nieuwe jas gestoken zou worden. Echter zo vroeg hadden we hem niet verwacht, en daarmee zijn we vast niet de enige.

Je rijdt nog geen jaar rond in je RS5 en leest nu dat Audi de gefacelifte A5-neus nu ook al op de RS5 plant. We kunnen begrijpen dat je daar niet vrolijk van wordt, maar Audi vindt het nodig om in de pas mee te blijven lopen. De voornaamste wijzigingen zijn bekend, en wel vernieuwde koplamp- en achterlichtunits en een grille uitgevoerd antraciet grijs. Ook de bumpers zijn ietwat strakker getrokken. In het interieur is het sportstuur en de versnellingspook nieuw en jawel de startknop.

250 of 280 km/h
Gezien de nog jonge leeftijd van de RS5 blijft het technisch wel bij het oude. Dat betekent dat een 4.2 liter grote V8 met 450 pk voor de aandrijving zorgt. Het motorblok levert een koppel van 430 Nm en bezorgt de Audi een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. De begrenzer op 280 km/h laten afstellen is op speciaal verzoek mogelijk. De sprint van 0 naar 100 km/h raffelt de sportcoupé overigens in 4,6 seconden af. Het verbruik? Daarover zwijgt Audi, en is eigenlijk ook niet bijster belangrijk, niet?

Gerelateerde artikelen

Panamera-power voor nieuwe Audi RS 5 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Exclusieve autotest | Audi RS 5 TDI Concept

Autotests
Audi RS5 TDI Concept
> Artikel lezen

Dit kunnen de nieuwe Audi RS 4 en RS 5

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Autonieuws
> Artikel lezen

B&B’s supercharger op Audi RS 4 doet wonderen

Tuning & styling
B&B’s supercharger op Audi RS 4 doet wonderen
> Artikel lezen

Nieuwe details eerste Audi RS-diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.