Autonieuws

Eterniti Motors onthult details Hemera

Eterniti Motors heeft het doek getrokken van de Hemera. De SUV heeft zonder mee sportieve bedoelingen, maar moet tegelijkertijd garant staan voor ongekende luxe. Vanaf 2012 komt de auto op de markt.

Misschien is het flauw, maar toch halen we het nog even aan: de Hemera is gebaseerd op de Porsche Cayenne. Niets mis mee natuurlijk, de Cayenne is een geweldige basis. Maar anderzijds hadden we stiekem toch gehoopt op daadwerkelijk een geheel nieuw automerk met een eigen auto. Eterniti Motors is nu vooral te vergelijken met Carlsson die een jaar geleden de C25 lanceerde. Ook hier werd over een eigen merk gesproken, maar is in de basis gewoon een Mercedes SL.
 
100 exemplaren
Hoe dan ook, exclusief is de Hemera wel. Eterniti Motors zal op jaarbasis slechts 100 exemplaren van de auto gaan bouwen. Deels met de hand. Niemand minder dan Le Mans-winnaar Alastair Macqueen is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de auto. Bovendien heeft Eterniti F1-coureur Johnny Herbert als ambassadeur voor het merk weten te strikken.

Eigen identiteit? Hmm...
Ondanks dat de Hemera in zijn vorige leven nog een Cayenne was heeft Eterniti wel enigszins de moeite genomen de auto een eigen gezicht te geven. Hij oogt krachtig, sportief, maar desondanks is de verwantschap met de Cayenne nog altijd goed te zien.

Snel, maar niet snel genoeg
Het motorische geweld komt van het V8-turboblok van Porsche. In de Hemera perst die er 626 pk uit. Dat is veel, maar niet genoeg om de belofte van snelste SUV ter wereld waar te maken. De topsnelheid van de Hemera reikt tot 288 km/h, en we hebben reeds al kennisgemaakt met getunende SUV´s (eveneens Cayenne´s) die de 300 km/h aan kunnen tikken. De andere prestaties houdt Eterniti overigens nog even voor zichzelf. Dat geldt ook voor het interieur dat Eterniti nog volop aan het ontwikkelen is en pas later dit jaar zal worden vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen

Snelheidsboetes 2018: zint eer gij begint (met gassen)

Autonieuws
> Artikel lezen

Onthulling definitieve Hennessey Venom F5 (465 km/h) nabij

Autonieuws
> Artikel lezen

Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti

Autonieuws
Voormalig topman Lamborghini stapt over naar Bugatti
> Artikel lezen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.