Autonieuws

Volkswagen heeft met Nils een eigen Urban Concept

Tja, dat gaat gemakkelijk als je eigenaar bent van Audi. Op basis van hun Urban Concept heeft Volkswagen zich ook op een elektrische (stads)buggy getrakteerd. Zijn naam: Nils.

Audi heeft nog geen specificaties van diens Urban Concepts bekend gemaakt, maar de kans is groot dat die over dezelfde 20 pk sterke elektromotor beschikken als de Nils. Volkswagen en Audi zijn immers twee handen op één buik. De voeding komt van een lithium-ion accu met een capaciteit van 5,3 kWh en de actieradius zou liggen op 65 kilometer.

Smalle bandjes
De trekkracht van de aandrijfunit bedraagt 130 Nm wat een acceleratie van 0-100 km/h in elf tellen oplevert. De topsnelheid is beperkt tot 130 km/h en misschien is dat maar goed ook, want de Nils rolt op bandjes met een breedtemaat van 115 mm vóór en 125 mm achter. Desondanks beschikt de auto wel over ESP en Emergency Brake Assist. Adaptieve cruise control maakt het rijden over buitenwegen waar maximaal 100 km/h is toegestaan, maar niet ingehaald mag worden een stukje dragelijker.

Eenzitter
De Volkswagen Nils zal met z’n lengte van 3,04 meter, breedte van 1,39 meter en hoogte van slechts 1,20 meter eenvoudig door druk stadsverkeer te manoeuvreren moeten zijn. Bovendien is hij gebouwd rondom een aluminium space frame waardoor het wagengewicht mede extreem laag is: 460 kg. Dit is exclusief inzittende. Ten opzichte van de gelijksoortige Audi’s kent de Nils echter slechts plek voor één persoon. Daardoor is er wel enige bagageruimte overgebleven. Achterin bevindt zich een klein compartiment, volgens Volkswagen groot genoeg voor een rugtas met een redelijk aantal liters inhoud.

Infotainment
Toegang tot de cabine wordt verschaft via twee, grotendeels doorzichtige vleugeldeuren. Het interieur is minimalistisch, maar de bestuurder ontbreekt het aan niets. Er is een infotainmentsysteem dat via een ingebouwd TFT-scherm zijn functies weergeeft. Via een verwijderbaar toetsenbord kan bijvoorbeeld de bestemming in het navigatiesysteem worden ingegeven en een headset maakt het mogelijk diverse handelingen handsfree uit te voeren.
De Volkswagen Nils zal officieel voor het eerst aan het publiek worden getoond op de IAA in Frankfurt. Vanaf 15 september aanstaande opent deze de deuren.

Gerelateerde artikelen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Volkswagen moet diesels terugkopen in twee Duitse steden

Autonieuws
Volkswagen moet diesels terugkopen in twee Duitse steden
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

VW: 'Onze EV zal een stuk goedkoper zijn dan Tesla Model 3'

Autonieuws
VW: onze elektrische auto is 8.000 dollar goedkoper dan Model 3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.