Autonieuws

Land Rover Defender onsterfelijk, maar nieuw

De Defender is een levende legende. De oer-Land Rover wordt al sinds midden vorige eeuw gebouwd. En hoewel hij zich onsterfelijk heeft gemaakt, komt er een tijd dat het verhaal in nieuwe vorm verteld moet worden om in ere gehouden te worden. Die tijd is voor dit icoon nu aangebroken.

In 2015 zal de originele Defender vervangen gaan worden door een compleet nieuwe generatie, en op de IAA in Frankfurt zal Land Rover daarvan een vingeroefening tonen. Gebukt onder de naam "DC100" zou dit hem kunnen zijn, maar niets staat nog vast. Land Rover is van plan om in samenspraak met huidige en potentiële klanten de details van de nieuwe Defender te vervolmaken. “Het vervangen van een absolute klassieker als de Defender is een grote uitdaging. De DC100 is dan ook geen productieklaar concept, maar het begin van een vier jaar lange reis naar het definitieve design van een relevante Land Rover Defender voor de 21e eeuw.”, verklaart Gerry McGovern, Director of Design, Land Rover.

Erfgoed
In welke gedaante de nieuwe Defender zijn iconische voorganger ook voortzet, één ding wordt beloofd: “De nieuwe zal trouw blijven aan het succesvolle erfgoed. De ‘LaRo’ Defender is namelijk een auto die wereldwijd geliefd is vanwege zijn eerlijke, eenvoudige en karakteristieke ontwerp”, John Edwards, Global Brand Director van Land Rover.

Debat
De DC100 is bedoeld om het debat met het publiek te openen over de Defender van de toekomst en om daarnaast als inspiratie te dienen. De studie put inspiratie uit essentiële elementen die het karakter van de originele Defender bepalen, terwijl deze daarnaast voldoet aan de veranderende eisen van de hedendaagse, wereldwijde markt.

Gerelateerde artikelen

Kahn Design gaat los op Land Rover Defender

Tuning & styling
LR Defender
> Artikel lezen

Kahn bouwt Defender met 6 wielen

Tuning & styling
Kahn Defender Flying Huntsman 6x6
> Artikel lezen

Bokaalridder: Land Rover Defender Rugby Cup Edition

Autonieuws
Bokaalridder: Land Rover Defender Rugby Cup Edition
> Artikel lezen

Vandaag rolde de laatste Land Rover Defender van de band

Autonieuws
Vandaag rolt de laatste Land Rover Defender van de band
> Artikel lezen

2.000.000ste Land Rover Defender gaat 4,5 keer over de kop

Autonieuws
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.