Autonieuws

Audi S7 Sportback toont A7´s beste kant

De Audi S7 die in Frankfurt debuteert aan de zijde van de S6, S6 Avant en S8 heeft exact dezelfde motorconfiguratie als het eerste duo. Logisch, want onderhuids zijn er bijzonder veel overeenkomsten tussen beide modellen.

Met de 4.0 liter V8-BiTurbo met 420 pk en 550 Nm trekkracht haalt de A7 Sportback een identieke topsnelheid van 250 km/h – want begrensd. Maar omdat hij iets meer weegt doet de 7-trapsautomaat met dubbele koppeling en de quattro permanente vierwielaandrijving er één tiende langer over om de vierdeurs coupé naar 100 km/h te brengen. De S7 doet het in 4,9 tellen. Het verbruiksgemiddelde is met 9,7 l/100km wel weer identiek aan de S6. En dat is best zuinig voor een dergelijke achtpitter en dat komt voor een deel doordat de motor bij deellast slechts op vier cilinders draait.

Agressiever
Net als de S6 en S6 Avant krijgt ook deze ‘7’ een agressiever uiterlijk met minstens 19 inch grote wielen, een stugger afgestelde (lucht)ophanging, grotere remmen, andere bumpers en een gewijzigde grille. Audi drive select dat keuze biedt uit vijf rijprogramma’s is ook op de S7 standaard. Optioneel is een sportdifferentieel leverbaar die de aandrijfkrachten variabel over de achterwielen verdeelt.

Sportmeubilair
De snelste Audi A7 Sportback is verkrijgbaar in negen koetswerkkleuren, waarvan er twee zijn die je alleen met de S kan combineren. Binnenin hetzelfde verhaal. Standaard veel aluminium en sportmeubilair in een leder/alcantara combinatie. Carbon of diverse houten accenten is tevens mogelijk.

De Audi S7 Sportback komt in mei 2012 op de Nederlandse markt. Prijzen volgen nog.

Gerelateerde artikelen

Ingepakte Audi S6 en S7 razen over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Deze Audi e-tron Sportback kun je in 2019 verwachten

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier zijn de vernieuwde Audi A7 en S7 al

Autonieuws
Hier zijn de vernieuwde Audi A7 en S7 al
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.