Autonieuws

Europees debuut voor Chevrolet Miray & Colorado op IAA

Op de IAA zal Chevrolet twee opwindende conceptcars tonen. De Chevrolet Miray en Coloroda beleefden eerder dit jaar hun werelddebuut op respectevielijk de Seoul Motor Show en de Buenos Aires International Auto Show en pronken medio september op de beursstand van Chevrolet in Frankfurt.

Chevrolet viert dit jaar haar 100-jarige bestaan en pakt daarmee op de IAA in Frankfurt uit door twee eerder dit jaar gepresenteerde conceptcars in de schijnwerpers te zetten. Volgens Chevrolet is in de afgelopen eeuw een verrassend aantal spectaculaire autodesigns gecreëerd waarbij iconen als de Corvette, Camaro, Belair en Suburban natuurlijk niet ongenoemd mogen blijven. Om te laten zien hoe Chevrolet de komende jaren qua design zal evolueren staan de beide conceptcars in Frankfurt.

Chevrolet Colorado Rally
Het meest realistisch van beide modellen is de Colorado Rally concept. De pickup werd in maart onthuld in Buenos Aires en geeft een voorproefje van Chevrolet’s nieuwe pickup die vermoedelijk ook in Europa op de markt zal komen. Het kenmerkende Chevrolet-design wordt bij het model gecombineerd met praktisch gebruiksgemak en een krachtig 4WD-platform.

Chevrolet Miray
Van heel andere aard is de futuristische Miray. Die moet vooral ons netvlies prikkelen, maar laat daarnaast een moderne aandrijflijn zien. De Miray wordt aangedreven door twee voorin gemonteerde 15 kW elektromotoren waarmee geheel emissievrij kan worden gereden. De carrosserie is gemaakt van met koolstofversterkt kunststof (CFRP - Carbon Fiber Reinforced Plastics) en koolstofvezel zoals we dat recent ook zagen bij de BMW i3 en Audi Urban concept.

Gerelateerde artikelen

Originele Bumblebee zoekt nieuw maatje

Autonieuws
> Artikel lezen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Autonieuws
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!

Tuning & styling
Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro Convertible is officieel

Autonieuws
2015 Chevrolet Camaro Convertible
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

Autonieuws
Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.