Autonieuws

Porsche en de keerzijde van marketing voeren

Een zorgvuldig opgebouwde marketingcampagne rond een nieuwbakken model staat garant voor een bovengemiddelde verkoopstart. Porsche is er een kei in en ze beginnen er ook steeds vroeger mee. Maar dit heeft ook een keerzijde, zo blijkt. De verkopen van de 911 duikelden in juli enorm.

Voor het eerst in veertien maanden verkocht Porsche in een maand minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Afgelopen maand daalden de verkopen met vier procent ten opzichte van juli 2010. In absolute aantallen hebben we het over 10.722 tegen 11.169 verkochte Porsches.

35% minder 911´s
De daling is grotendeels te wijten aan de 911. Daarvan nam de vraag met maar liefst 35 procent af. Wist Porsche in juli 2010 nog 2.563 911-uitvoeringen aan de man te brengen, afgelopen maand kwamen de dealers niet verder dan 1.666 exemplaren. De marketingactiviteiten rond de nieuwe generatie 911 tonen hun keerzijde. Een logisch gevolg, maar een afname van een derde had Porsche ook  niet verwacht.

Boxster & Cayman
Een andere Porsche waarvan de nieuwe generatie binnen afzienbare tijd wordt voorgesteld is dat van de Boxster en Cayman. Ook daarvan heeft het sportwagenkopende publiek hoogte gekregen; de verkopen van de Boxster/Cayman daalden met 23 procent. De Cayenne doet het echter onverbeterd goed. De SUV blijft de melkkoe van Porsche met 5.463 verkochte exemplaren over de afgelopen maand. Het betreft een plus van 16 procent. Ook de Panamera blijft in trek; met een verkocht aantal van 2.352 een stijging van tweeënhalf procent. Porsche verwacht dat het beoogde aantal van 20.000 exemplaren dit jaar wel gehaald gaat worden. Daarvan zal de Panamera Diesel naar schatting zo’n 3.000 tot 4.000 voor rekening nemen.

2018
Over de eerste zeven maanden van 2011 verkocht Porsche 71.381 auto’s. Dat is een toename van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De doelstelling om 200.000 verkochte Porsches in 2018 is dus nog lang niet in zicht. Maar volgens Porsche zal het uitbrengen van meerdere modelvarianten en het uitbreiden van het dealernetwerk de verkopen zeker versnellen.

Gerelateerde artikelen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Van deze Porsche 911 GT3 giga-galerij ga je twijfelen

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.