Autonieuws

Bentley kan niet meer om diesel(s) heen

Wil Bentley mee blijven tellen dan kan het niet meer om krachtbronnen anders dan benzinemotoren heen. Achter de schermen wordt zodoende gewerkt aan een dieselmotor. Ook (plug-in) hybrides worden niet uitgesloten.

Na de aankondiging van een SUV lijkt Bentley gemakkelijk te praten over zaken die eerder nadrukkelijk verboden waren aan te halen. Wolfgang Durheimer heeft aangegeven nu ook na te denken over de productie van dieselmodellen, evenals de meest moderne aandrijflijnen zoals hybrides. ‘We kunnen hier niet meer omheen,’ stelt de CEO van Bentley. ‘Bovendien zullen de dieselmotoren van de nabije toekomst nog nauwelijks van benzineversies te onderscheiden zijn.’

V12 TDI
Mocht de diesel er inderdaad gaan komen, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk debuteren in de toekomstige SUV van Bentley. Aangezien de kans groot is dat deze auto sterk leunt op de techniek van de Volkswagen Touareg en de nieuwe generatie van de Audi Q7 denken we al gauw aan een V8 of V12 TDI voor de Britse mastodont. Maar ook dit is vooralsnog niet bevestigd.

Bron: Car Magazine

Gerelateerde artikelen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.