Autonieuws

Opel onthult details over vlaggenschip (TOL)

Bij Opel is men gestart met de ontwikkeling van een nieuw vlaggenschip. Het model komt eind 2016 of begin 2017 op de markt en wordt gepositioneerd boven de Insignia, zo laten bronnen binnen Opel weten tegenover Automotive News Europe.

Dit voorjaar liet Opel´s CEO Karl-Friedrich Stracke al ontvallen dat Opel nadacht over een nieuw vlaggenschip om het imago van het merk verder te verbeteren. Tegenover de Duitse krant Welt am Sonntag liet Stracke weten dat het model het midden zou moeten houden tussen een SUV en een stationwagon met een aantrekkelijk design, zeer gebruiksvriendelijk en met een premium uitrusting. Qua design zou het model trekjes van de begin 2010 gepresenteerde GT/E Concept moeten krijgen. Bronnen binnen Opel hebben laten weten dat de plannen nu concreet zijn en de ontwikkeling van de Opel TOL (top-of-the-line) is gestart.

State-of-the-art
Voordat de TOL (codenaam) op de markt komt moeten we nog zeker tot eind 2016 geduld hebben. Opel heeft momenteel de handen vol aan de ontwikkeling van de ´Junior´, de coupé en cabriolet op basis van de nieuwe Astra en de kleine SUV onder de Antara. Bovendien heeft Opel die tijd hard nodig. Ze willen er een visitekaartje van maken waarbij technologie de boventoon voert. Reken op alternatieve aandrijflijnen (hybride en zelfs waterstof) en zoals Opel het zelf noemt ´tal van andere state-of-the-art technologieën´. Volgens de fabrikant uit Rüsselsheim heeft men met de Ampera reeds weten te bewijzen de concurrentie jaren voor te kunnen zijn. Met de TOL wil men dat opnieuw doen. Een ambitieuze doelstelling!

Gerelateerde artikelen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor Opel Crossland X

Autonieuws
> Artikel lezen

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

Autonieuws
Gerucht: PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.