Autonieuws

Eerste foto´s Mercedes C 63 AMG Black Series Coupe

Mercedes laat er geen gras over groeien. Kort na de introductie van de C-klasse Coupé en de daarvan afgeleide C 63 AMG Coupé spat nu deze knalrode Black Series van ons scherm!

Als meest ultieme C-klasse ooit moet de 517 pk sterke C 63 AMG Black Series het de RS5 en M3 nóg moeilijker maken dan de gewone AMG-versie al doet. Het is immers nog eens 30 pk meer dan de AMG met Performance Package al weet op te brengen. Gekoppeld aan een zeventraps automaat wordt het al minstens zo indrukwekkende koppel van 640 Nm richting de achterwielen gestuurd. Het zijn weliswaar geen officieel door Mercedes vrijgegeven specificaties, maar we moeten er wel enorm naast zitten wil het niet kloppen. Datzelfde geldt voor de acceleratie van nul naar honderd die volgens bronnen rond de 4 seconden worden geschat.

Teleurstelling
In eerste instantie stelden deze eerste beelden ons enigszins teleur. We hadden een dikkere Black Series verwacht. Zou dat misschien komen omdat het gecamoufleerde prototype waarmee Mercedes rondrijdt een dikkere auto doet vermoeden? Of hadden we stiekem meer gehoopt op een auto zoals de CLK DTM AMG? Ach, laten we er maar over ophouden. Het is gewoon een supervette coupé die dik en sportief oogt, maar waar je op veel gelegenheden ook meer voor kunt komen rijden. Onze mening werd waarschijnlijk vooral gevormd door het front dat veel overeenkomsten met de gewone C AMG Coupé kent. Toch kun je de ontwerpers niet beschuldigen van een gebrek aan creativiteit. Neem bijvoorbeeld die immens uitgeklopte wielkasten, de luchtinlaten in de motorkap, luchtinlaten vlak voor dan wel achter de wielkasten, gigantische wielen en minstens zo opvallende remmerij. Voor zover nu zichtbaar is het interieur grotendeels bekleed met alcantara en zijn de kuipstoelen niet geschikt voor corpulente bestuurders.

Post uit Stuttgart
Nu Mercedes de C 63 AMG Coupé Black Series al aan een select gezelschap heeft voorgesteld kan het ons inziens niet lang meer duren voordat ze in Stuttgart een officieel persbericht naar buiten sturen. Wie weet hebben ze nog een verrassing in petto!

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT4 geeft nu al teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.