Autonieuws

Eerste blik op nieuwe Europese Toyota Yaris

De nieuwe Japanse Toyota Yaris (Vitz) kenden we al, maar nu heeft Toyota ook de Europese Yaris onthuld. Helaas was het Japanse bedrijf met slechts vijf regels in het persbericht vrij summier met het verspreiden van informatie.

Update 29 juni 2011: Nieuwe foto´s toegevoegd in de fotogallery

Het exterieur van de Polo, Fiesta en Corsa concurrent was geen verrassing aangezien we al in oktober vorig jaar de Japanse variant van de Yaris konden onthullen. Daar komt nog bij dat Toyota ons ook al een voorproefje heeft gegeven met de in Geneve onthulde conceptcar. Hoe dan ook, het model past duidelijk in de huidige Toyota-familie en oogt modern en fris.

13 juli
“De nieuwe Yaris koppelt inventiviteit aan rijdynamiek, kwaliteit, een royale standaarduitrusting en het gebruik van hoogwaardige materialen.” Pittige woorden uit de koker van de fabrikant zelf. Vanaf het vierde kwartaal staat de gloednieuwe Yaris bij de dealer en kunnen we deze uitspraak voor jullie aan een nadere test onderwerpen. Meer informatie plus prijzen van de Yaris worden overigens pas op 13 juli bekend gemaakt. Het model is vanaf dat moment ook bij de lokale dealer te bestellen.

Gerelateerde artikelen

'Sla hier af!' mondt uit in natte voeten

Autonieuws
'Sla hier linksaf' mondt uit in natte voeten
> Artikel lezen

Toyota pakt groots uit op SEMA

Tuning & styling
> Artikel lezen

'Sla hier af!' mondt uit in natte voeten

Autonieuws
'Sla hier linksaf' mondt uit in natte voeten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.