Autonieuws

Chevrolet Camaro na de zomer leverbaar (incl. prijs)

Veel geduld heeft het gekost, maar na de zomer zijn de Chevrolet Camaro Coupé en Convertible dan eindelijk leverbaar in Nederland. Deze heuglijke aankondiging viert Chevrolet direct met een speciale editie vanaf de marktlancering. Prijzen beginnen bij € 83.995,-.

Het leveringsprogramma van de Camaro en Camaro Convertible is uiterst beperkt, maar allesbehalve bescheiden van stuk. De enige verkrijgbare motorisering is namelijk de 6.2 liter V8, goed voor een krachtlevering van liefst 405 pk en 556 Nm. De ook gebouwde Camaro’s met de 3.6 liter V6 laat Chevrolet Nederland dus op de oevers van de VS staan.

Prijzen
Wie dacht, net als de Amerikanen, voor een prikkie een nieuwe Camaro aan te kunnen schaffen (30.000 dollar) komt bedrogen uit. Door allerlei regels en belastingwetten is de vanafprijs van de Coupé in ons land uitgekomen op € 83.995,-. De Camaro Convertible, eveneens met achtcilinder, heeft een vanafprijs van € 89.995,-.

Introductiemodel
Ook Chevrolet beseft dat dit veel geld is en daarom komen ze de koper enigszins tegemoet door tegelijk met de marktintroductie het aantrekkelijk geprijsde ‘45th Anniversary Package’ aan te bieden. Voor € 2.000,- wordt de Camaro dan voorzien van onder meer de unieke Carbon Flash Metallic exterieurlak, een Jet Black-interieur met lederen stoelen voorzien van het 45th Anniversary-logo, 45th Anniversary striping op de motorkap en het kofferdeksel, 45th Anniversary-emblemen onder op de voorschermen en donkerzilveren 20 inch wielen. Ook tot dit speciale model behoort donkerzilveren omlijsting rond de dagrijverlichting, een wit instrumentarium en witte inlegpanelen in de portieren en driekleurige (rode, witte, blauwe) stiksels op de stoelen, het stuurwiel, de versnellingspook, de armsteunen in de portieren en de console. De Camaro Convertible 45th Anniversary is altijd uitgevoerd met een zwarte kap. Op de foto´s hiernaast is de Coupé als 45th Anniversary zichtbaar.

Gerelateerde artikelen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Autonieuws
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!

Tuning & styling
Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro Convertible is officieel

Autonieuws
2015 Chevrolet Camaro Convertible
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

Autonieuws
Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!
> Artikel lezen

Originele Bumblebee zoekt nieuw maatje

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.