Autonieuws

Groen licht voor MINI Rocketman

MINI heeft de wens uitgesproken de Rocketman in productie te nemen. In 2014 zou de MINI die tot nu toe het dichtst in de buurt komt van de klassieke Mini van de band moeten rollen.

De MINI Rocketman Concept, die onlangs op de Autosalon van Genève werd onthuld, bevat diverse futuristische eigenschappen, maar die zullen niet allemaal het productiestadium gaan halen. Met name het interieur wordt een stuk alledaagser. Wel houdt MINI vast aan de 3+1-zitconfiguratie en ook de uitschuifbare kofferbaklade zal, net als de centraal geplaatste uitlaatpijp doorgevoerd worden op het consumentenmodel.

BMW i3
Met een lengte van nog geen drie-en-een-halve meter blijft er weinig ruimte over voor de krachtbron. Ter vergelijk: een Fiat 500 meet 3,54 meter in de lengte. De verkrijgbare motoren zullen dus compact zijn. Zodoende is de kans groot dat de Rocketman de beschikking krijgt over de nieuwe 3-cilinder motorenfamilie van BMW. Ook wordt een elektrische variant niet uitgesloten. De momenteel aan de tand gevoelde techniek van de BMW i3 zou daarvoor bijvoorbeeld bijzonder geschikt zijn. Zelf heeft de fabrikant zich nog niet uitgelaten over het mogelijke motorenpalet.

Bron: AutoExpress

Gerelateerde artikelen

Mini gaat dik met John Cooper Works GP Concept

Autonieuws
Mini
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.