Autonieuws

Ford Focus binnenkort een rijdende WiFi-hotspot

Internetten op mobiele apparaten in de auto wordt volgend jaar een stuk makkelijker als het aan Ford ligt. Het Amerikaanse merk maakt van de nieuwe Focus namelijk een rijdende WiFi-hotspot met de introductie van Ford SYNC met MyFord Touch.

Rijders van een Focus kunnen binnenkort als eerste Europeanen genieten van de connectiviteit van SYNC, dat na zijn introductie in dit nieuwe model in tal van andere Europese Fords zal worden ingebouwd. Het systeem kan namelijk met behulp van een usb-modem of smartphone die de gebruiker toch al heeft, een veilige draadloze verbinding voorzien in de gehele auto. Passagiers kunnen zodoende met bijvoorbeeld een laptop, iPad of ander WiFi-apparat verbinding maken met het internet. Het systeem biedt onderweg gebruiksvriendelijke connectiviteit voor vijf verschillende apparaten.

Debuut van SYNC in 2012
‘Ford is een autofabrikant die zich snel ontwikkelt tot een technologiebedrijf,’ aldus Christof Kellerwessel, chief functional engineer bij Electronic and Electrical Systems Engineering. ‘We merken dat veel Ford-kopers iets met techniek hebben en ook onderweg – als passagiers tijdens autoreizen – hun WiFi-apparaten willen kunnen gebruiken. Daarom is een betrouwbare internetverbinding in de auto voor hen erg belangrijk, en dat is wat SYNC zal bieden vanaf zijn Europese debuut, in 2012, in de nieuwe Focus. SYNC met MyFord Touch brengt mobiele connectiviteit voor Ford-rijders, en passagiers in een Ford met SYNC kunnen daar van mee profiteren zonder bijkomende kosten.´

Gerelateerde artikelen

Gouden combi: Hennessey VelociRaptor 6x6

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Fabrieksarbeiders Ford voortaan 'half mens, half machine'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.