Autonieuws

Slechts negen stuks van Zagato TZ3 Stradale

De Zagato TZ3 Corsa die ter viering van 100 jaar Alfa Romeo werd gebouwd krijgt een vervolg met de TZ3 Stradale. Bij de TZ3 Corsa blijft het bij een one-off, van de TZ3 Stradale Corsa worden er negen gebouwd.

De Zagato TZ3 Corsa werd vorig jaar onthuld en meteen verkocht aan fervent Zagato-verzamelaar, de Duister Martin Kapp. Naar aanleiding van het winnen van de Villa D’Este Design Concept Award kon het echter niet bij slechts een enkel exemplaar blijven vond ook Zagato, die zich al 90 jaar lang coachbuilder van Alfa Romeo’s mag noemen. En zodoende presenteert men nu de Zagato TZ3 Stradale.

Dodge Viper
De TZ3 Stradale wijkt op enkele stijlpunten af van de TZ3 Corsa en wie goed kijkt merkt op dat hij Amerikaans bloed heeft. Dat klopt, want de TZ3 is namelijk deels gebaseerd op de Dodge Viper ACR. Zo is het mechanische chassis geleend van de Dodge Viper ACR en ook zal de TZ3 Stradele een Amerikaans hart bevatten. Wij denken zodoende meteen aan een V10, maar Zagato wil het nog niet kwijt.

Nog zes over
Het prijskaartje van de Zagato TZ3 Stradale is niet bekend gemaakt, maar dat zal een snelle uitverkoop vast niet in de weg staan. Sterker nog, het eerste exemplaar is al verkocht aan een ene Eric King, Amerikaan en eveneens een groot fanaat van Zagato. Nummer twee en drie gaan respectievelijk naar een Japanner en een Europeaan. Kortom, nog zes te gaan.

Gerelateerde artikelen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia gaat erin als pancetta
> Artikel lezen

Plaatjes kijken: Alfa Romeo Giulia (+ zijn voorvader)

Fotogalleries
Plaatjes kijken: nieuwe en oude Alfa Romeo Giulia
> Artikel lezen

Alfa Romeo Giulia Veloce: een sportiever randje

Autonieuws
Alfa Romeo Giulia Veloce
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio hangt al rond in fabriek

Autonieuws
> Artikel lezen

Medio november doek van Alfa Romeo Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.