Alle prijzen van de Volkswagen Golf Cabrio

In navolging van de vanafprijs maakt Volkswagen nu alle prijzen van de nieuwe Golf Cabrio bekend. Hij is pas vanaf hartje zomer verkrijgbaar dus dat geeft nog even de gelegenheid om te sparen voor een duurdere en luxueuze uitvoering.

De vanafprijs van € 27.290,- wisten we al. Voor dat geld zet de Volkswagen-dealer een pas gelakte Golf Cabrio 1.2 TSI met handbak in de poets, goed voor 105 pk. Uniek aan dit model is dat dit het enige model binnen het leveringsprogramma is dat een maximale bijtelling kent van 20%. Voorlopig, althans dat verwachten we. Er is namelijk ook nog een dieselversie verkrijgbaar. Deze heeft onder de kap een 105 pk sterke 1.6 TDI met een CO2-uitstoot van 117 g/km en dat is net één grammetje teveel om in aanmerking te komen voor een fiscale korting van vijf procent. We gaan er van uit dat Volkswagen hier vast nog een oplossing voor gaat vinden. De prijs van het dieselmodel bedraagt overigens € 32.390,-. Tot slot is er nog de Golf Cabrio 1.4.TSI met 160 pk en al dan niet in combinatie met DSG-transmissie. Met handbak kost ´ie minimaal € 31.390,- en wie liever lui dan moe is betaalt € 33.690,-.

Uitrusting
Standaard komt de Golf Cabrio onder andere met een volledig elektrisch-hydraulische bedienbare stoffen kap die in 9 seconden te openen en te sluiten is, aluminium sierlijsten, LED-achterlichten, stoffen bekleding ´Scout´, in hoogte verstelbare Comfortstoelen vóór, lederen stuurwiel en handbediende airconditioning. Ook de radio/CD-speler ´RCD 210’ met vier luidsprekers, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, elektrische ramen vóór en achter, Hill Hold Control en cruise control zijn bij de vanafprijs inbegrepen.

Advance
Uitrustingniveaus kent de nieuwe Golf Cabrio niet, wel optiepakketten. Het pakket Advance bijvoorbeeld. Tegen bijbetaling van € 1.950,- wordt de auto dan voorzien van extra’s als Bi-xenon verlichting met LED-dagrijverlichting, mistlampen vóór, Park Distance Control vóór en achter, automatische koplamphoogteverstelling en -reinigingsinstallatie, een ruitenwisservloeistofmeter en lichtsensor, ´Coming home´ functie, ´Leaving home´ functie (verlichting gaat aan bij openen auto met afstandsbediening), automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor en een verlichte voetenruimte.

Executive en Executive Plus
Andere samengestelde accessoirebundels zijn Executive en Executive Plus. De eerste biedt zoal het radio/navigatiesysteem ´RNS 315´ met kleurenscherm en acht luidsprekers, een middenarmsteun vóór inclusief opbergvak, multimedia aansluitbox, telefoonvoorbereiding ´Start´ en alarm ´Plus´. De meerprijs hiervoor bedraagt € 1.750,-. Het Executive Plus-pakket vraagt om een bijbetaling van € 2.550,- en omvat het radio/navigatiesysteem ´RNS 510´ met kleurendisplay en spraakbediening, afbeeldingsnavigatie en maximumsnelheidsaanduiding, een multifunctioneel lederen stuurwiel (bij DSG met tiptronic-bediening aan het stuur), acht luidsprekers, 30 GB harde schijf, AUX-in aansluiting, DVD-speler, middenarmsteun vóór inclusief opbergvak en alarm ´Plus´.

Sportpakket
Een opvouwbaar windschot kost € 250,- en voor de sportievelingen is er het Design & Style pakket à € 790,-. Het omvat onder andere sportstoelen vóór inclusief lendensteunen, opbergtassen in de rugleuning van de voorstoelen, bekleding in alcantara/stof van het type ´Catch Up´, decorlijsten in de portieren en het dashboard in ´Black Stripe´, chromen accenten en aluminium pedalen. Let wel, dit pakket is uitsluitend verkrijgbaar met lichtmetalen velgen en die zijn er vanaf € 520,- (16 inch, type Atlanta).
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties