Autonieuws

Melkus RS2000 GT en GTS geven je vleugels

Het is alweer anderhalf jaar gelden dat we voor ’t laatst iets vernomen van Melkus en hun RS2000. Maar de kleine sportwagenfabrikant uit het Duitse Dresden heeft sindsdien niet stilgezeten. Dit zijn de Melkus RS2000 GT en GTS, potentere en aerodynamisch aangeklede uitvoeringen van het origineel.

Op de IAA van Franfurt in 2009 presenteerde Melkus voor het eerst de RS2000. Na het showdebuut heeft het bedrijf van oud-coureur Heinz Melkus rustig – want volledig met de hand gebouwd – de eerste dertig klantorders voor de RS2000 afgewerkt. Ondertussen werd er gewerkt aan twee potentere uitvoeringen van de RS2000: de GT en GTS.

Specificaties
Zowel de Melkus RS2000 GT als de GTS (hier op foto) beschikken over een aerodynamische bodykit en een 2.0 liter turbomotor – in plaats van de oorspronkelijke 1.8-compressor – met respectievelijk 300 en 350 pk. De GTS kan hierdoor in minder dan vier tellen naar 100 km/h accelereren. De GT doet hier 0,7 seconden langer over, maar is nog altijd bloedsnel te noemen. De topsnelheid van beide modellen reikt ver over de 300 km/h.

Licht en luxe
De reden dat de RS2000 GT en GTS de bestuurder vleugels geven is omdat de sportwagens slechts 975 kilogram wegen. Melkus strooit daarvoor rijkelijk met koolstofvezel, zowel bij het ex- als interieur. Desondanks is het zeker geen kale bedoeling in de RS2000. Binnen waan je je in de luxe van een GranTurismo, terwijl de RS2000 GT en GTS feitelijk op het circuit in hun element zijn getuige ook de volledig instelbare wielophanging en het ‘high-performance’ remsysteem. Airco, navigatie en een achteruitrijcamera zijn onder andere standaard en inzittenden nemen altijd plaats op leer.

Top Marques Monaco
Melkus presenteert de RS2000 GT en GTS op Top Marques in Monaco. Als vraagprijs wordt 122.000 euro voor de GT opgeven en de GTS zal te koop zijn vanaf 148.000 euro. Beide zijn Duitse tarieven. Inclusief belastingen dienen Nederlands kopers al gauw minimaal anderhalve ton af te tikken voor de voordeligste.

Gerelateerde artikelen

Ciber Friday-deal: the one and only Rolls-Royce Hyperion

Autonieuws
Voor de helft van het geld: Rolls-Royce Hyperion
> Artikel lezen

Milde facelift voor BMW 2-serie Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen

Autonieuws
Nico Rosberg stopt met F1 als kersvers kampioen
> Artikel lezen

Snellere auto's voor Nederlandse politie

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
Eerste foto's van de echte Rolls-Royce Cullinan
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.