Autonieuws

Peugeot SxC hint naar 508 Crossover?

Peugeot heeft ambities voor een model boven de 508. Meteen dachten we aan een crossover als vervanger van de 4007. Op de Sjanghai Motor Show gaan de Fransen deze Peugeot SxC Concept onthullen. Zou dit een hint kunnen zijn naar dat nieuwe topmodel?

China is de snelst groeiende automarkt ter wereld. Niet verwonderlijk dus dat autofabrikanten daar actief willen zijn. Ook Peugeot. De Fransen hebben er zelfs een designstudio. Die staat in Sjanghai en ontwikkelden eerder een 508 Berline en 508 SW speciaal voor de Chinese markt. Peugeot gaat er namelijk van uit dat liefst de helft van alle 508-verkopen wereldwijd in het Aziatisch land gerealiseerd gaat worden. Ook deze Peugeot SxC komt van de hand van het China Tech Center zoals Peugeot’s internationale designhuis heet. “Hiermee zetten we onze internationale ambities extra kracht bij. Onze nieuwe designtaal met een krachtige en herkenbare styling is toepasbaar op verschillende carrosserievormen en kan tegelijkertijd ook worden aangepast aan uiteenlopende wensen van de diverse markten.”

SxC
De SxC kent overduidelijk designtrekjes van eerder gepresenteerde conceptcars van Peugeot. De strak, spitse neus van de crossover heeft veel weg van de SR1, momenteel het boegbeeld van de designrichting die Peugeot onlangs is ingeslagen en welke het met de 508 voor het eerst tastbaar maakte. Via de in tegengestelde richting openende portieren belandt je in het futuristische interieur. Hier veel overeenkomsten met de Peugeot HR1, een concept van een compacte (stads)crossover. Verder is de SxC is voorzien van een groot panoramadak à la Peugeot dat in twee delen is opgedeeld.

HYbrid4
Ondanks dat Azië (nog) niet veel opheeft met het milieu vinden we onderhuids louter schone techniek. De inmiddels bekende HYbrid4-technologie drijft in combinatie met een 218 pk sterke 1.6 THP-motor de voorwielen aan, terwijl een elektromotor de achterwielen voor rekening neemt. Inderdaad, techniek die overeenkomt met die in de 3008 HYbrid Op lage snelheid kan de SxC ook alleen elektrisch aangedreven worden. Het gezamenlijke vermogen bedraagt 313 pk, maar desondanks liggen het gecombineerde verbruik en de CO2-uitstoot op een vriendelijke 5,8 l/100 km en 143 g/km.

Nieuw topper
Er zijn sterke vermoedens dat de SxC in productie zal gaan als het nieuwe topmodel binnen Peugeot. Het merk heeft immers bevestigd dat er nog een model boven de 508 komt. De eerste spionagefoto’s daarvan hebben we al gezien. Het prototype staat hoog op zijn poten dus de link naar een crossover en vervolgens deze SxC is snel gelegd. Bovendien geven buitenmaten van 4,87 meter bij 2,03 meter bij een hoogte van 1,61 meter al wel aan dat het een topmodelwaardige auto betreft.

Gerelateerde artikelen

Peugeot gaat los met de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Autonieuws
Peugeot
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.