Autonieuws

‘Toyota laat zich adviseren door Bill Gates’

Toyota en Microsoft gaan nauw samenwerken om de totstandkoming te realiseren van een telematicaplatform. Het geavanceerde IT-systeem moet de interactie tussen bestuurder, auto en omgeving naar een veel hoger niveau trekken.

‘Vanuit de auto alvast de verwarming thuis aanzetten en meteen even je favoriete muziek naar de auto streamen. Of vanuit je luie stoel thuis (laten) bepalen wanneer je auto moet worden opgeladen en de airco programmeren zodat je over een half uur in een koele auto stapt’, Toyota en Microsoft scheppen hiermee een aantal scenario’s dat realiseerbaar moet zijn met het nieuwe telematicaplatform. Als onderdeel van de samenwerking investeren de beide supermachten in hun eigen bedrijfstrak ongeveer 12 miljoen dollar in het project.

2012
Het IT-systeem is gebaseerd op Microsoft´s cloud-computing project Windows Azure en zal in 2012 al gereed moeten zijn om geïntegreerd te worden in nieuwe Toyota’s. Aan de volledig elektrische iQ en de Pruis Plug-In Hybrid Vehicle de eer om als eerste deze nieuwe generatie telematica te herbergen. 

Cohesie
Toyota voert al geruime tijd tests uit met smart grid-technologie. Volgens Toyota is zo’n ‘slim energienetwerk’ nodig om te komen tot een samenleving met minimale CO2-uitstoot door efficiënt energiegebruik. Daarom draait Toyota in Japan een pilotproject met het Toyota Smart Center-programma. Dat programma is erop gericht om auto’s en huishoudens met elkaar te ‘verbinden’ zodat ze hun energiegebruik op elkaar afstemmen en dus zo optimaal mogelijk regelen.

Gerelateerde artikelen

Toyota doet speels op basis van CH-R

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?

Autonieuws
Is de Toyota i-TRIL de stadsauto van de toekomst?
> Artikel lezen

Opmerkelijk: meer camouflage voor nieuwe Toyota Auris

Spyshots
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.