Autonieuws

BMW M3 Pick-up doet dienst als intern transportvoertuig.

BMW Nederland stond voor een raadsel. Enkele weken geleden raasde een heuse BMW M3 Pick-up over de Nürburgring en niemand in de buurt die hier hoogte van kreeg. Met april is aantocht dachten velen aan een grap. Officiële foto’s zijn nu vrijgegeven, maar nog altijd is het laadapparaat een klein mysterie.

Update: BMW heeft nu ook een officieel persbericht over de M3 Pick-up naar buiten gebracht. Zoals gedacht blijft het bij een one-off, maar wel een die daadwerkelijk wordt ingezet waarvoor een pick-up is bedoeld, namelijk als transportmiddel, en wel binnen BMW M. De van aluminium gegalvaniseerde laadbak heeft een laadcapaciteit van maximaal 450 kg en is zodoende bijvoorbeeld geschikt voor het vervoeren van zware motorblokken.

300 km/h 
Niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk hebben de heren van BMW M de M3 Cabriolet als basis voor de pick-up gebruikt. Van de drie verkrijgbare M3-carrosseriën komt die constructietechnisch het meest in de buurt en ook bevat de M3 Cabriolet al de extra stijfheid voor een fatsoenlijk rijdende pick-up. Het vooronder herbergt de 4.0 liter V8 van de reguliere M3. Met 420 pk en een mogelijke top van 300 km/h is de M3 Pick-up ineens een van de snelste transportmiddelen ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Dik je nieuwe M5 aan met M Performance Parts

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.