Autonieuws

Honda lanceert de Brio

Honda is een kleintje rijker. Het heet Brio en is speciaal ontwikkeld voor snel groeiende automarkten. Die liggen schijnbaar allemaal in Azië want het bedrijf heeft het vooral over India, China en Thailand.

De Brio meet 3,61 m in de lengte en is 1,68 m breed. De Brio is daarmee bijna 30 cm korter dan de Jazz, maar slechts 1 cm smaller. Daarmee zou het een prachtige concurrent zijn voor de vele populaire modellen in het A-segment. Maar helaas, Honda heeft geen plannen om de Brio ook in Europa te gaan voeren.

1.2
Onder de kap ligt een 1.2l i-VTEC, ook al bekend uit de Jazz, die 90pk levert, genoegen neemt met 5,0 l/100km en voldoet aan de Euro IV-emissienormen. Zou dat mede de reden zijn dat het model niet naar Europa komt? Op de Europese markt is een Euro V motor immers gewenst. Bovendien bedraagt de vanafprijs minimaal € 9.400,- voor de Aziatische versie. Wil Honda de auto geschikt maken voor Europa dan moet er nog meer ontwikkelingsgeld in en zou de auto vermoedelijk boven de 10.000 euro uitkomen. Toch een gemiste kans.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Honda Civic: groter maar lichter

Autonieuws
De nieuwe Honda Civic
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Honda Civic

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic Type-R spreidt zijn vleugels
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R Concept ontketend

Autonieuws
Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.