Autonieuws

Nog een teleurstelling voor fans Nissan Leaf

Geïnteresseerden in de Nissan Leaf krijgen een tweede teleurstelling te verwerken. Werd de lancering van de veelbelovende elektrische gezinsauto eerst uitgesteld, nu blijkt ook nog dat de vraagprijs sterk de lucht is ingegaan.

De eerste eigenaren hebben geluk gehad, zij hoefden niet meer dan € 32.839,- (sowieso een vreemd bedrag) te betalen voor hun nieuwe Nissan Leaf. Kopers die sinds de eerste van deze maand een Leaf hebben gekocht of willen aanschaffen zijn echter dik tweeduizend euro meer kwijt voor hetzelfde product. Per 1 maart bedraagt de vanafprijs voor de ´Auto van het Jaar 2011´ € 34.990,-. De importeur laat weten dat zij dit slechte nieuws moeten brengen net nu de eerste Leaf’s voet op Nederlandse bodem hebben gezet. Spijtig, maar door de hoge koers van de Japanse Yen ten opzichte van de Euro was Nissan Nederland genoodzaakt de prijsverhoging door te voeren.

Kleine maand
Na een jaar vertraging gaat de elektrische Nissan Leaf dan eindelijk op 1 april in Nederland in de verkoop. Op dezelfde datum zal Nissan ook bekendmaken welke van haar dealers de Leaf aan de man mag brengen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen dan bij hen binnenwandelen voor een offerte of voor het direct plaatsen van een bestelling.

Gerelateerde artikelen

Bijna geheel zelfrijdende Nissan Leaf de weg op

Autonieuws
Bijna geheel zelfrijdende Nissan Leaf de weg op
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Nissan Leaf aanmerkelijk goedkoper

Autonieuws
Vernieuwde Nissan Leaf aanmerkelijk goedkoper
> Artikel lezen

Nissan Sparky: een Ute op Leaf-basis

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.