Autonieuws

Opgevoerde Porsche 911 GT3 RS op komst

Spoedig zal het doek vallen voor de Porsche 911 (997), maar niet voordat Porsche op gepaste wijze afscheid neemt van deze lichting. De eer komt toe aan de meest pure Porsche ooit, de GT3 RS, die voor de gelegenheid is opgevoerd naar 500 pk.

Je zou verwachten dat Porsche het einde van de huidige 911 zou inluiden met een speciale editie van de 911 GT2 RS omdat hij het absolute topmodel is binnen de 911-familie en bovendien de krachtigste Porsche ooit. Bovendien zou het zoveel gemakkelijker zijn om de GT2 RS een extra dimensie te geven door gewoon de turbodruk wat te verhogen en meer paardenkrachten te generen. Maar Porsche begaat voor de 997 graag de moeilijke weg.

Uitknijpen
De ‘gewone’ Porsche 911 GT3 RS genereert 450 pk uit een zelfstandig ademende 3.8 liter zescilinder. Een zeer ingenieuze prestatie dit te bereiken zonder hulpmiddelen als een turbocharger of compressor. Maar er blijkt nog meer in het befaamde atmosferische boxerblok te zitten, al dient Porsche het daarvoor wel op te boren naar 4.0 liter. Door de motor vervolgens volledig uit te knijpen komt er nog eens vijftig paardenkrachten bij wat een totaal maakt van liefst 500 pk.

Snel
Officieel is er nog niets gezegd, maar naar verluidt gaat Porsche de opgevoerde 911 GT3 RS spoedig introduceren met een oplage van 500 stuks. Dat moet ook wel aangezien de nieuwe generatie over een half jaar wordt voorgesteld, en wel op de IAA in Frankfurt, medio september. Prijzen zijn uiteraard nog onbekend en wat heeft het ook voor nut, geheid dat de auto daarvoor al is uitverkocht.

Bron: Autovisie

Gerelateerde artikelen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

Spyshots
Hebbes! De volgende generatie Porsche 911
> Artikel lezen

Unieke Porsche 911 R eert Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

4.0 liter en handbak voor aangescherpte Porsche 911 GT3

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.