Autonieuws

Renault R-Space schittert voor Scénic-publiek

´Renault Créauteur l´Automobile´ is terug van weggeweest met de R-Space. Tenminste, als de conceptcar zoals Renault zegt daadwerkelijk de toekomstige Scénic belichaamd. De R-Space houdt het midden tussen een MPV en een driedeurs crossover en bevat trekjes van eerdere spraakmakende Renaults als de Avantime.

Volgens de Fransen is de R-Space een sportieve gezinsauto. Hij meet 4,25 m in de lengte, 1,85 m in de breedte en 1,55 m in de hoogte. Z’n silhouet is vloeiend, krachtig en sportief in een poging om ogenschijnlijk tegengestelde eigenschappen (bruikbaarheid en stijl) met elkaar te verzoenen.

Goeiemorgen!
Renault gebruikt in z’n studiemodel steeds zachtere kleuren. De DeZir was de eerste die de nieuwe vormtaal van Renault aankondigde en was uitgevoerd in passioneel rood. De Captur was oranje en deze R-Space is goudkleurig. Geloof het of niet, maar een zondags ontbijt stond model voor de kleurvoering, vandaar dat het interieur is aangekleed met elementen in melkwit, honinggoud en chocoladebruin. Je kan ze bewonderen door de dubbele deuren, zonder B-stijl. Het dashboard is op de bestuurder georiënteerd, maar achterin draait alles om de kinderen. Zevenentwintig elektromotoren bedienen er verschillende in de hoogte instelbare elementen waardoor de achterzijde kan evolueren van een volledig vlak oppervlak, via een conventionele stoel tot een ruimte met een tafel. Of zelfs een willekeurige vorm.

Driecilinder
De R-Space wordt aangedreven door een amper 900cc grote driecilindermotor, gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling. Die is net zo krachtig als een conventionele 1.6 en levert 110 pk en 160 Nm. Een hoop emissiebeperkende maatregelen (waaronder een start/stop-systeem) beperken de uitstoot tot 95 g/km en het verbruik tot 3,7l/100km.

Concrete plannen met de Renault R-Space zijn er niet, maar laten we hopen dat de nieuwe Scénic veel elementen van deze conceptcar zal krijgen.

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.