Autonieuws

Hier gaat de toekomstige Renault Scénic!

Renault had zich de aanloop naar Genève heel anders voorgesteld. De twee studies moesten pas tijdens de show zorgen voor een Frans feestje, niet eerder. Helaas, na de Captur duikt ook de andere concept vroegtijdig op. Dit is de R-Space, een voorbode van de toekomstige Scénic.

Wie de automobielgeschiedenis, en die van Renault in het bijzonder, een beetje kent weet dat Renault één van de pioniers is van de MPV. De Espace kwam nagenoeg gelijk met de Chrysler Voyager. De Renault Espace werd meteen een doorslaand succes. Daarna maakten de Fransen furore met de Scénic en de Grand Scénic. Nog steeds doen deze twee het goed. Tussendoor had Renault nog de Avantime en daar heeft de R-Space het meeste van weg. De Avantime was zijn tijd wellicht iets te ver vooruit en genoot daardoor weinig aftrek en ook de R-Space zal misschien eenzelfde lot ondergaan indien het nu op de markt zou komen. Dat doet het niet, want de vormgeving vertoont nog nadrukkelijk kenmerken van een studie.

Scénic
Renault wil met de R-Space aantonen hoe de Scénic er over x-aantal jaren uit zou kunnen zien. En zoals te zien is zijn die een stuk minder MPV-achtig dan nu het geval is. Klassieke MPV’s zijn namelijk niet meer zo hip als voorheen dus heeft Renault stijlkenmerken van een coupé in de R-Space verwerkt: zeer vlakke voorruit, sterk afdalende daklijn, brede heupen. Dit komt vast de binnenruimte niet ten goede, maar dat is voor nu even van latere zorg. Eerst maar eens de aandacht opeisen. En dat zal Renault zeker doen wanneer ze alles van de R-Space in Genève bekendmaken. Dikke kans dat dit overigens eerder is, zoals dat ook ging bij de gelekte Captur

Gerelateerde artikelen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.