Autonieuws

Esthetiek en kracht komen samen in nieuwe Gumpert

Ze zijn bloedsnel, maar echt mooi zijn ze niet, de bolides van Gumpert. Feitelijk bouwt de kleine constructeur alleen de Apollo en die krijgt in Genève gezelschap van de Tornante. Bij deze nieuwe Gumpert zou brute kracht en esthetiek wel samengaan.

Daarvoor heeft Gumpert de hulp in geroepen van Touring Superleggera, de Milanese coachbuilder die enkele van de mooiste auto’s ter wereld op zijn naam heeft staan. Recente producten zijn de A8GCS Berlinetta Touring en de Bentley Flying Star by Touring. We kijken dus vol verwachting uit naar de Gumpert Tornante by Touring zoals de conceptcar van Gumpert in Genève voluit is genaamd.

Fast Tourer
Touring Superleggera kreeg van Gumpert de uiterst zware taak om een tweedeurs coupé te ontwerpen die elegant overkomt, ruim en ergonomisch is en een hoog comfortgehalte biedt. Met name op de laatste twee legde Gumpert nadrukkelijk de aandacht. Daarnaast moest de Tornante uitgebalanceerde proporties bevatten en dat zal voornamelijk tot uiting komen in de achterzijde en de vleugeldeuren, zegt Gumpert.

700 pk voor basismodel
Ondanks deze hiervoor beschreven typische Gran Tourismo eigenschappen is de Tornante onderhuids een bloedsnelle supersportwagen. De techniek is grotendeels afkomstig van de Apollo. De motor bijvoorbeeld, een 4.2 liter V8-biturbo, zal in de basis 700 pk leveren. Krachtigere configuraties zijn in de maak. Ook de aandrijflijn en versnellingsbak komt van de Apollo, net als delen van de ophanging. Om het wagengewicht zo laag mogelijk te houden is de monocoqueconstructie opgetrokken uit koolstofvezel. Voor de carrosserie gebruikt Gumpert een lichtgewicht composiet dat een hoge stijfheid garandeert.

2012
Tot aan de officiële presentatie in Genève moeten we het doek met een schets van de Gumpert Tornante. Eenmaal onthuld kunnen bestellingen worden geplaatst. De levering zal echter niet eerder zijn dan in 2012.

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Prachtig: de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Autonieuws
Shooting Brake
> Artikel lezen

Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design

Lifestyle & design
Dit is de nieuwe smartphone van Porsche Design
> Artikel lezen

Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T

Autonieuws
Porsche verrast met introductie lichtgewicht 911 Carrera T
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.