Autonieuws

BMW verrast: Vision ConnectedDrive

Als een duiveltje uit een doosje presenteert BMW hun eyecatcher tijdens de Autosalon van Genève: de Vision ConnectedDrive. Met de studie wil BMW laten zien waartoe ze in staat zijn op het gebied van sociale netwerken en nieuwe media.

De focus van de BMW Vision ConnectedDrive ligt dan ook niet zo zeer op het excentrieke uiterlijk, maar meer op het high-tech interieur van de conceptcar. Dat het exterieurdesign van de roadster een voorbode is voor een toekomstig BMW-model is echter wel realistisch te noemen.

Reallife navigatie
Strakke vormen en vloeiende lijnen kenmerken het binnenste van de Vision ConnectedDrive. De hoofdrol in het totaalplaatje wordt gespeeld door twee beeldschermen waarop bestuurder en passagiers tal van informatie kunnen oproepen. Zo biedt het geavanceerde Head-Up Display met behulp van driedimensionale techniek een blik op de werkelijke verkeerssituatie, aangevuld met beelden van de boordcomputer. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem (zoals pijlen) precies daar worden geprojecteerd waar ze van toepassing zijn.

Co-piloot
Veel van de features komen terug in het beeldscherm pal voor de passagier. Deze kan door het gebruik van de "Emotional Browser" als co-piloot fungeren. Middels de betreffende browser kunnen bijvoorbeeld beschikbare parkeerplaatsen van parkeergarages in de buurt worden oproepen, allerlei berichten verzonden worden als restaurants in de omgeving worden getoond. Zelfs het weergeven van complete afspeellijsten van (muziek)cafés zijn naar voren te halen. Over eindeloze mogelijkheden gesproken, aldus het Duitse merk.

Interessante toekomst
Duidelijk, BMW bevindt zich momenteel dus in een soort exerimenteel project waarin het wil uitzoeken hoe het de eindeloze stroom van digitale informatie in één auto gebundeld, gesorteerd en getoond kan worden aan de bestuurder en passagiers. Met de Vision ConnectedDrive wil men aangeven in welk stadium ze zijn. Hoe de veelbelovende technieken op korte, dan wel lange termijn in productiemodellen is te vinden is nog moeilijk te voorspellen.

Gerelateerde artikelen

BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti

Autonieuws
BMW Hommage-designer vertrekt naar Infiniti
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

BMW Z5 en Toyota Supra saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.