Autonieuws

EDAG Light Car: auto delen anno 2011

Het delen van een auto lijkt de komende jaren een trend te gaan worden. Vooral in de grote steden. EDAG laat haar visie op het delen van auto´s zien aan de hand van een verder geëvolueerde Light Car met de toepasselijke toevoeging ´Sharing´.

Uit een voor ons autoliefhebbers toch wel schokkend onderzoek van EDAG blijkt dat de jeugd in steeds grotere mate minder betrokkenheid heeft bij de auto. Wie exact ondervraagt zijn en in welk land is onduidelijk, maar EDAG laat weten dat tachtig procent van de 18 tot 29-jarigen die wonen in stedelijk gebied niet per se een auto hoeven te bezitten. Zij hechten veel minder waarde aan een auto als statusobject of emotioneel bezit en meer als praktisch vervoersmiddel. De ondervraagden lieten bovendien weten eerder zonder auto te kunnen dan zonder mobiele telefoon.

Alles via je mobiel
Het bezitten van een auto wordt volgens vele onderzoeken dan ook steeds minder belangrijk. Het delen van een auto wordt daarmee echter actueler dan ooit tevoren. EDAG ziet deze "Light Car" als een prima te delen auto. De nadruk ligt op praktisch gebruiksgemak in plaats van op design en uiteraard is de Light Car elektrisch aangedreven. Aan de auto is direct te zien of deze beschikbaar is of als gereserveerd en boeken kan via (mobiel) internet. Met een toegezonden code kun je via Bluetooth de auto vervolgens starten. Het idee is om daarbij enkel de tijd af te rekenen dat je gebruik maakt van de auto. Voor wie heel weinig kilometers rijdt kan dat zeer interessant zijn. Nu betaal je elke maand je verzekering en wegenbelasting, moet de auto periodiek een beurtje hebben en betaal je eventueel een parkeervergunning. Dat behoort met de Light Car tot de verleden tijd.

Uitkomst
Het hele principe van auto´s delen klinkt misschien als het ´Green Wheels´ principe of als toekomstmuziek, maar uit vele onderzoeken blijkt dat dit de toekomst heeft. Vooral in grote internationale steden waar al uitgebreid proeven worden uitgevoerd. Voor de veelrijder is het zeker geen optie, maar wie slechts een enkele keer in de stad gebruik wenst te maken van een auto in plaats van het openbaar vervoer kan dit dé uitkomst zijn.

Gerelateerde artikelen

De Koenigsegg waarvan je het bestaan niet wist

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari racebaan op cruiseschip

Lifestyle & design
Ferrari racebaan op cruiseschip
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.