Autonieuws

Kia: meerdere nieuwe Picanto´s belastingvrij te rijden

Hoe de nieuwe Kia Picanto eruit ziet en welke motoren erin komen te liggen wisten we al. Wat we nog niets wisten is hoe zuinig en schoon de kleinste Kia is, tot nu…

De nieuwe Kia Picanto wordt leverbaar met vier compacte motoren, gekoppeld aan een handmatige 5-bak of een automaat met vier verzetten. Drie aggregaten zijn allemaal gloednieuwe driepitters. Eén daarvan kan naast benzine ook op LPG rijden en het 82 pk en 94 Nm sterke blokje springt daar zo zuinig mee om dat het in aanmerking komt voor de laagste bijtellingklasse van 14%. Particulieren genieten van MRB- en BPM-vrijheid. Naast de driecilinders is er ook nog een 1.2-viercilinder. Deze levert 85 pk en een trekkracht van 121 Nm.

Extra schoon voor Nederland
Het brandstofverbruik van de bi-fuel motor loopt uiteen van 4,2 tot 5,9 l/100 km. Over de gehele linie varieert het verbruik dankzij het op iedere Picanto aanwezige start/stop-systeem tussen de 4,1 en 5,6 /100 km. Normaliter loopt de CO2-uitstoot van de nieuwe Kia Picanto uiteen van 95 tot en met 105 g/km. Speciaal voor Nederland zal dit niet hoger liggen dan 100 g/km. Hierdoor zijn meerdere Picanto’s belastingvrij te rijden.

Groter en ruimer
In de loop naar zijn werelddebuut in Genève zal Kia steeds meer exacte specificaties over de nieuwe Picanto vrijgeven. In het bericht waarmee ze nu komen staat dat het model in lengte is gegroeid en een langere wielbasis heeft. Een interessant gegeven, want doorgaans betekent dit meer interieurruimte. Daarnaast belooft Kia ‘een verfijnd interieur en tal van comfortabele en veiligheidsfeatures die normaliter op grotere modellen worden geleverd.’ Concrete voorbeelden daarvan zijn LED-dagrijverlichting en een startknop.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.