Update: prijzen plus optielijst nieuwe Mercedes SLK

Kort nadat de nagelnieuwe Mercedes SLK zijn kap heeft opengegooid wappert Mercedes met de prijslijst. Wie nu bestelt kan nog de gehele lente en zomer rijden, eind maart maakt de nieuwe Mercedes SLK namelijk zijn opwachting bij de dealer.

Het leveringsprogramma van de nieuwe Mercedes SLK bestaat voorlopig uit vier motoriseringen. Instappen kan met de SLK 200 met 184 pk die vanaf € 47.700,- in de prijslijst staat. Wil je de basismotor in combinatie met 7G-Tronic-automaat dan kost dit geintje plat gezegd € 49.650,-. De duurdere, maar ook krachtigere SLK 250 (204 pk) met standaard automaat staat in de boeken voor € 52.430,- en het voorlopige topmodel kost nog eens tien mille meer, de SLK 350 met splinternieuwe en 306 pk sterke zescilinder heeft een vraagprijs van € 62.900,-. Schakelen gaan automatisch met de 7G-Troic of handmatig met de flippers achter het stuurwiel.

Standaarduitrusting
De tijd dat Mercedessen in de basis karig waren uitgevoerd ligt ver achter ons. Iedere nieuwe SLK wordt dan ook uitgerust met airco, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, een middenarmsteun met opbergvak, radio/CD-speler met 5,8 inch kleurendisplay en Bluetooth-verbinding, USB-poort, cruise control, elektrisch bedienbare handrem, elektrisch bedienbare ruiten, interieurhemel in zwart, interieurlijsten in aluminium, multifunctioneel en onderaan afgevlakt 3-spaaks sportstuurwiel in nappaleder, sportieve pedalen en instaplijsten met Mercedes-Benz opschrift. Lichtmetaal is standaard op alle modellen: de SLK 200 bevat 16 inch velgen, terwijl de SLK 250 en 350 genieten van 17 inch.

Accessoires
Opties zijn er uiteraard ook. En de lijst is lang, ellenlang. We noemen enkele interessante. Het Panorama Variodak en Magic Sky Control, hét innovatieve snufje op de nieuwe SLK en pas verkrijgbaar vanaf het 3de kwartaal 2011, zullen waarschijnlijk de meest populaire zijn. Respectievelijk hebben ze een meerprijs van € 400,- en € 1.990,-. De transparante draaibare windschotten achter de rolbeugels, AirGuide genaamd, staat in de optielijst voor een kleine driehonderd euro en het infotainmentsysteem COMAND Online Navigatie vraagt om een bijbetaling van € 2.580,-. LED-dagrijverlichting is eventueel apart verkrijgbaar voor € 295,-.

Pakketen
Echte roadsterfanaten zullen voor het optionele sportonderstel met carrosserieverlaging gaan (€ 220,-) of nog beter het € 1.190,- kostende Dynamic Handling Package met instelbare dempers en Dynamic Steering. Extra sportief uitdossen kan met het AMG-sportpakket. 18 inch AMG-wielen, een krachtiger remsysteem met geperforeerde remschijven vóór en remklauwen met opschrift Mercedes-Benz, een 10 mm verlaagd sportonderstel, koplampen met donkere achtergrond en donkergetinte achterlichten, LED-dagrijverlichting en een sportuitlaat (SLK 200 en SLK 250) behoren hier allemaal toe. Binnenin wordt het AMG-gehalte grotendeels bepaald door rode stiknaden en diverse AMG-logo’s her en der. De meerprijs voor het AMG-stylingpakket varieert van € 2.700 tot € 3.200,-. En wens je sportiviteit en luxe in één SLK dan ben je met het Edition 1-pakket meteen klaar. Het rijkelijke pakket biedt alles uit het AMG-stylingpakket plus tweekleurig nappaleder op de sportstoelen, stoelverwarming, Airscarf, een windschot in stof, ambiente sfeerverlichting, aluminium rolbeugels, vloermatten "designo", het Dynamic Handling Package, LED-dagrijverlichting en het Panorama Variodak. Prijs van dit alles is € 8.490,- (vanaf).

De nieuwe Mercedes-Benz SLK-klasse is per direct te bestellen en de eerste exemplaren zullen bij het aanvangen van de lente worden afgeleverd. Voor alle details verwijzen we je graag door naar het eerder verschenen, uitgebreide artikel over de nieuwe SLK.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties