Autonieuws

Porsche gaat terug naar de 4-cilinder

De zescilinder blijft heilig bij Porsche, echter onder de druk van de milieunorm voor autofabrikanten is de sportwagenbouwer genoodzaakt (kleinere) stappen te nemen. Zuffenhausen maakt zich op voor de viercilinder. Ach, zeg nu zelf, de Porsche 35, 550 en 912 waren toch zo verkeerd nog niet?

Toch, je zal dezer dagen maar Porsche-fanaat zijn. Eerst kondigt het merk een tweede SUV - de Cajun – aan, dan blijkt het merk er geen heil in te zien die in China van de band te laten lopen en maakt Karmann zich op om bij te springen in de productie van de Cayman en Boxster. Alsof dat nog niet genoeg was blijkt Porsche nu ook nog eens aan een viercilindermotor te werken. Die is in de eerste plaats bestemd voor een nieuwe, kleine sportwagenfamilie die nog eens onder de Cayman en Boxster wordt gepositioneerd; de huidige ‘instappers’ bij Porsche schuiven bij de eerstvolgende generatiewissel namelijk wat meer in de richting van de 911 waardoor er weer ruimte onderaan het gamma ontstaat.

Schaalvergroting
De toekomstige ‘baby-Porsche’ zal ook dienen als basis voor een Audi en wellicht zelfs een Volkswagen. Wees gerust, de VAG Groep beloofde eerder al dat de verschillen tussen de verschillende modellen ruimschoots aanwezig zullen zijn. Porsche heeft nu bevestigd dat het voor z´n nieuwste telg werkt aan een viercilinder met turbotechniek. De fanaat zal blij zijn dat dit om een vierpitter gaat met louter de handtekening van Porsche. Want hoewel de 2.0 liter TFSI van Volkswagen een veel goedkopere en bovendien prima keus zou zijn, zag Zuffenhausen dit niet zitten.

911
Er zullen nog meer heilige huisjes sneuvelen. Wolfgang Durheimer, die verantwoordelijk is voor productontwikkeling, voegt er in één adem aan toe dat viercilinders ook in andere modellen een plaats kunnen vinden. Met een maximaal vermogen van ongeveer 360 pk zou zelfs de 911 in aanmerking komen, al is dat nog lang niet besloten. Wees gerust, de aanwezigheid van (minstens) een zespitter in z´n modellen is bij Porsche een ongeschreven wet geworden.

Gerelateerde artikelen

En of perfectie bestaat: Singer Porsche Dorset

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebbes! De volgende generatie Porsche 911

Spyshots
Hebbes! De volgende generatie Porsche 911
> Artikel lezen

Porsche Cayenne vecht tegen de kilo's

Spyshots
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.