Autonieuws

AutoRAI 2011 belooft primeursfeestje te worden

Wie niet de tijd, noch de zin heeft om naar Zwitserland af te reizen voor hét autonieuws van 2011 moet medio april naar Amsterdam komen. Van 13 tot en met 20 april vindt daar de AutoRAI 2011 plaats boordevol primeurs rechtstreeks afkomstig van de Autosalon van Genève.

Hoe bijzonder de opzet van AutoRAI 2009 ook was, het heeft niet dat gebracht wat men ervan had verwacht. Het bezoekersaantal viel met 220.000 verkochte entreekaarten tegen, dit overigens niet in de laatste plaats vanwege de slechte economische situatie toentertijd. Ook de vele, belangrijke afwezigen en de daaruit gevloeide karige aankleding – een heleboel zeecontainers en wat gekleurde tapijten – hielp niet mee. “Editie 2011 brengt een beduidend betere ambiance”, belooft de AutoRAI-organisatie. “Bovendien hanteren we weer de klassieke setting van merkenstands in plaats van een tentoonstelling ingedeeld naar segment. Terug naar een liefhebbersshow.”

Genève-primeurs
Een andere reden dat men veel meer van de AutoRAI 2011 verwacht is vanwege het rekenen op talloze primeurs van de maand daarvoor gehouden Autosalon van Genève. BMW heeft al laten weten de 6-serie Cabriolet en de 1-serie M Coupé mee te nemen en Audi toont onder andere de RS3. Andere verwachte nationale premières zijn de Chevrolet Volt, Opel Ampera, Range Rover Evoque en de Lancia Ypsilon. Mercedes-Benz pakt uit met de nieuwe SLK, de C-klasse Coupé en de SLS E-Cell en Renault voegt de Fluence ZE toe aan het vele kakelverse autonieuws in onze hoofdstad. Met Aston Martin, Bugatti, Maserati en Lamborghini als reeds ingeschrevenen komen fans van exotisch spul in ieder geval aan hun trekken. De komst van Ferrari, Fisker en ‘het nieuwe’ Lotus is nog onzeker. Bekend is dat Nissan, Suzuki, Daihatsu en Subaru schitteren door afwezigheid. Ook Toyota en Honda laten AutoRAI 2011 aan hun voorbijgaan.

Praktische informatie
Zoals gezegd zijn de deuren van de AutoRAI 2011 voor het publiek geopend van 13 tot en met 23 april. De openingstijden zijn doordeweeks van 12.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs op werkdagen bedraagt € 16,50 en op zaterdag of zondag is het € 18,50 per persoon. Kinderen tot en met 14 jaar mogen, mits onder begeleiding van een volwassene, gratis naar binnen. Voor groepen bedraagt de dagprijs € 13,50 p.p. Nieuw is de avondkaart (vanaf 17.00 uur) voor een tarief van € 12,-.

Gerelateerde artikelen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.