Autonieuws

Dagger GT blijft ook heel met 2.500 pk

TranStar Racing, het bedrijf achter de supersonische Dagger GT, heeft weer eens van zich laten horen. Op hun website staat voortaan het te verwachten leveringsprogramma gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de eerder aangekondigde versie met 2.000 pk niet eens het topmotorisering is.

Eerst even een opfrismomentje. Eerder dit jaar stelde TranStar de Dagger GT voor, een raket op rubber uitgerust met een 9.4 liter V8-biturbo. De motor zou 2.000 pk en 2.710 Nm genereren. Vanuit 0-100 km/h duurt volgens de makers niet meer dan anderhalve tel en van 0-160 km/h en weer terug naar stilstand geschiedt binnen tien seconden. De bekende 0-400 meter afleggen is in 6,6 seconden gepiept waarbij een snelheid van 326 km/h wordt gehaald. Wie op dat moment nog bij kennis is zou helemaal door kunnen stampen tot 483 km/h. Precies, de Dagger GT in rust alleen al zou een regenboog in je broek achterlaten. Kort na de aankondiging zouden dan ook een aantal werknemers van Bugatti overgelopen zijn naar TranStar.

Digitaal leveringsgamma
Dat laatste is een geintje, maar zeg nu zelf: de Dagger GT klinkt zo surrealistisch dat het gewoonweg moeilijk is de auto serieus te nemen. TranStar zelf gelooft heilig in de verwezenlijking. Volgend jaar moeten de eerste exemplaren klaar zijn voor aflevering. Dan moeten ze wel opschieten want tot op heden bestaat hun Veyron-verpulveraar enkel uit pixels. “Komt goed!”, zeggen ze bij TranStar dus hebben ze alvast het leveringsprogramma van de Dagger GT op hun website gezet.
Het gamma is gesplitst in twee categorieën: Street en Race. ‘Instapper’ bij het straatlegale palet is de GT-S met 800 pk. Het daaropvolgende model is de hierboven besproken Dagger GT met 2.000 pk. Deze GT-SS is eventueel ook met een – jawel – opgevoerde V8-biturbo verkrijgbaar. De toename is nog eens 500 pk wat het totaal op 2.500 pk brengt. En het blijft allemaal heel belooft TranStar. Klein nadeeltje voor Californische klanten: zij mogen er in hun woongebied niet mee de openbare weg op. De overige 50 staten van Amerika heeft geen probleem met dit soort wapenhandel. Dan het “Race” programma: dat wijkt qua specificaties eigenlijk niet veel af van de straatmodellen. Voornaamste verschil is dat het basismodel GT-R meteen al tweeduizend paardenkrachten heeft en net als de andere race-uitvoeringen GT-LS en GT-D zijn uitgerust met prullaria zoals een rolkooi, brandblusser, gestript interieur, remparachute, reserveparachute, je kent het wel. Zaken om zonder kleerscheuren landsnelheidsrecords te kunnen neerzetten.

Prijs/pkverhouding
Dat het nog Amerikaanser wordt blijkt wel uit de prijs van de Dagger GT. De voordeligste zou ‘slechts’ 450.000 dollar kosten, een schijntje vergeleken met de Bugatti Veyron Super Sport. Straks gaat TranStar nog vertellen dat je de Dagger GT bij ieder willekeurige wallmart kunt kopen.

Gerelateerde artikelen

Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?

Autonieuws
Wat zou je betalen voor de auto van een BN'er?
> Artikel lezen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Laat dit alsjeblieft de Toyota Supra zijn!

Autonieuws
Smeekbede: laat dit alsjeblieft de Toyota Supra-opvolger zijn!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.