Autonieuws

Autoverkopen: prognose bijgesteld naar boven

Uit de verkoopcijfers van afgelopen maand blijkt dat autodealend Nederland nog altijd goed gestemd is. Met name bij Opel klopt men zich triomfantelijk op de borst. Zij weten de lijst van autoregistraties over november aan te voeren.

Opel Nederland en haar dealers wisten vorige maand namelijk 4.063 nieuwe auto’s te verkopen en dat is een ruime meerderheid ten opzichte van nummer twee Volkswagen met 3.736 nieuwe registraties. Peugeot deed het in november ook lekker en neemt plaats drie in van best verkopende merken over november. De stapel vers gedrukte kentekenplaten was bij het Franse merk 3.109 exemplaren hoog. Bij Ford en Fiat zijn ze nauwelijks minder tevreden met respectievelijk 3.064 en 2.771 nieuw verkochte modellen. Zij zijn de twee laatste van deze top-5.

Totaal
Sowieso heeft de gehele Nederlandse autobranche alle reden om te blijven (glim)lachen. We zijn nog zeker niet op het oude niveau, maar wel goed op weg. Vorige maand wisten alle autodealers bij elkaar 37.750 nieuwe auto’s aan de man te brengen, 10.243 meer dan in november 2009. Procentueel gezien is dit +37,5%. De procentuele stijging over de eerste elf maanden van 2010 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt 24,4%. In concrete cijfers is dit 472.022 nieuwe auto’s versus 379.143 stuks verleden jaar.

Prognose bijgesteld
Vanwege de aanhoudende toename hebben BOVAG en RAI hun verkoopprognose over geheel 2010 bijgesteld. Verwachtte men eind oktober nog totaal 460.000 nieuwe auto’s te verkopen, nu denkt men de 480.000 wel te kunnen halen als de stijgende lijn zich blijft doorzetten.

Gerelateerde artikelen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Boxster-toetje in aantocht: de 718 Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Voilà, dit is de nieuwe Tesla Roadster!

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Valkyrie ook als allesovertreffende AMR Pro

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck

Autonieuws
Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.